Arkadaşlar merhaba. Konuyu aslında reel olarak bir kaç avukat ve patent firması ile görüşmeme rağmen net bir sonuç alamadık. Bu sebeple burada bir paylaşımda bulunmak istiyorum.

Göründüğü üzere ODEAWEB adı ile 2013 yılından bu yana web tasarım ve hosting işleri üzerine faliyet gösteriyoruz. Ancak bunca yıldan sonra ODEA BANK ın marka yetkilisi ODEA ismini hiç bir şekilde kullanamayacağımızı belirtti. .com.tr dahi elimizden almakla falan tehtit etti. Üslubu gerçekten çok çirkindi. Buda benide gerdi ve karşılıklı biraz atıştık.

Konuya dönecek olurssak ODEA BANK tanınmış marka statüsünde değilmiş. Bizde yaklaşık 2 ay önce ODEAWEB "odeaweb" olarak marka başvurusunda bulunduk ve şuan ilana asıldı. İtiraz süresinin bitmesine 25 gün kadar kaldı ancak henüz ilgili kişiden bir yaptırım da görünmüyor. Patent ci bir arkadaşımız İLAN ASILMA NOKTASINA kadar işlem geldiği için bir problem olacağını sanmıyorum ama bunlar banka olduğu için (GÜÇLÜLER DEMEK İSTİYOR) bellide olmaz dedi.

Sormak istediğim ODEA BANK A.Ş. "ODEA" ismi ile tüm sınıfları almış görünüyor. Ancak biz birleşik olarak ODEAWEB olarak başvuruda bulunduk. ve sadece kendi faal sınıfımız olan 42. sınıf üzerinden. Avukat tanınmış marka olarak TPE üzerinde görünmeyen ODEA BANK ın MARKA VEKİLİNİN bu sebeple hak iddaa edemeyeceğini ancak çirkinlik ile ismi belki alabileceklerini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi?

Mantıken onlar BANKA, biz ise WEB TASARIM firmasıyız... Sektörler ve logolarımız, faliyetler, hitap kitlesi herşey ayrı durumda. Rekabet durumu yok ! Yanıltıcı bir kampanya yada faliyet çalışması da yok. Google dahi yazım hatası olsa bile düzeltmiyor.

Konuyu sizinle tartışmak istiyorum.