Gtmetrix ve Pingdom üzerinden 100% değerlere 2-3 site ile ulaştım. Sitenin sayfa boyutu ve açılış süresi azalmadıkça bu skorlar yanıltmaktan başka bir işe yaramaz,

En iyi verimi VPS üzerinden optimize ettiğim bir siteden aldım. Vultr firması 0.2ms TTFB süresine ulaştım. Maksimum 0.7 ms açılış hızı elde ettim. Hatta cache eklentisi bile kullanmadım. Cache yapısı tamamen kodlar ile manuel olarak yapıldı.

Eklenti olarak en ideali Litespeed cache eklentisi. Tabi Litespeed serverlar için. Diğer serverlar için ise en ideal gördüğüm eklendi W3 Total Cache. (Tabi siteden siteye değişebilir bu durum.)

Geç açılan bir site ile hızlı açılan bir site arasında Google açısından açık bir fark var. Fakat 0.7 saniyede açılan bir site ile 1 saniyede açılan bir site arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Tabi bir çok etken var ama ben aynı sayfa boyutu ve aynı sunucuda olduklarını varsayarak bu örneği verdim. Bu yüzden optimizasyon yaparken siteye zarar vermeden, görselliği çok bozmadan yapmak ve orada bırakmak gerekiyor.

Analytics gibi dışarıdan çekilen verileri bile kendi sunucusunda barındırıp puanını 100 yapmak isteyenler var. Bu çok gereksiz ve sitenin sağlığı açısından da iyi değil.