yıllarca beraber kullandım ve hala kullanırım ubuntu kurman daha iyi olabilir aslında tüm linux versiyonlarının dirver paketleri birbirine uyumludur ancak ubuntu daha stabil calısan bir sürümdür.

Örneğin C ve D olarak su anda mevcut pc kullanıyorsunuz siz extradan bolmeden c ye kurulum yapabilirsiniz zaten türkçe surumunde okuyarak ilerlerseniz size windowsun oldugunu yanına kurmak istermisin diye soracaktır kur diyebilirsiniz windowsa zarar vermeden sizin belirlediginiz gb oranında c yi de bolerek bir ext alanı olusturacak.
bu işlemden sonra kendi bootloaderını kuracak .
size ubuntu nun bootloaderını kurmak istermisin diye soracaktır evet diyerek devam edin yoksa windowsu acamaz direk ubuntu baslar duzeltmesı kolaydır ancak arastırmakla zamanınızı harcamayın oraya dikkat edin.
bu işlemlerden sonra kurulum bitince guyncellemelerını yapın zaten otomatik baslayacaktır.
daha sonra pc yi restart ettiginizde ubuntunun ekranı acılacak ve windowsmu linux mu diye soracaktır.
hiçbir sorunla karsılasmazsınız .

ubuntuda olmayan yada stabil calısamayan programlarınız varsa ayrıca oyunlar vs windowsu kullanın onun haricinde gunluk işler ofis işleri internette gezinme vs gibi işlemler için linux kullanın biraz arastırarak ogrendikce zevkine varacaksınız.
hepimiz windowsa alıstıgımız için bi anda yeni bi sistem size karmasık gelebilir
ornegin bi program yüklemek istediginiz de windows gibi next next finish le olmuyor.

ama kod yazar gibi işlemler yaparak kullanmak yonetmek zevk verecektir.

ben sahsen ubuntu oneriyorum.

ayrıca orta derece bir ekran kartınız varsa ve ram de cok kotu degilse grafikleriyle oynayarak cesitli efektlerle kişisellestirebilirsiniz.
windowsda bi ton program kullanmak yerine bir cok seyin ubuntuda dahli geldigini gorunce sasıracaksınız.