İşinize gelen noktaları işinize geldiği yerlere çekerek haklı çıkamazsınız. Cevap yazmayacaktım ancak sadece 'ben haklıyım' diye egonuzu tatmin etmeyin diye yanıt yazıyorum. Bu da son yanıtım olacak.

Kimse herşeyi aldık irdeleyecek bi din kaldı demiyor. Ancak din o kadar göze sokuluyor, o kadar ülkemizde göz önünden düşmüyor ki insanlar irdelemeyi ihtiyaç duyuyor. Ayrıca ırk ve din kavramlarına bakmanızı tavsiye ederim. İslamdan önce de Türk'lük varken, o zaman da Türkler çeşitli inanışlara sahipti. Eğer Türk'seniz, çok eski dedelerinize sorarsanız (hani biz soruyoruz ya) Türk demek Gök Tengri demek derler (Tabii ki şakasına). Nasıl ki Türk demek daha önceki inancı demek değilse, günümüzdeki inancı demek de değildir.

Pedofili basitçe bi hastalık, bi cinsel arzu değildir. Pedofili dümdüz sapıklıktır. İleride bi anne/baba olgunluğuna eriştiğinizde yine bu sapıklara bu 'say duyuyla' yaklaşabilecek misiniz Allah gösterir :).

Son olarak siz bizim inançlarımızı dürtükledikçe demişsiniz. Ben şahsen sizin inançlarınızı dürtüklemedim. Hatta aynı dine inanıyoruz, her ne kadar aynı düşünmesek de bazı noktalarda. Dolayısıyla, hem bu konuda, hem de bu devrin insanlarını ırka aidiyet hissetmiyor bence yorumunuzla yine bir genellemeyi gözler önüne sermişsiniz ki bu genel-geçer yargılarınızı gözler önüne seriyor.

Siz görür görmez anlarmışsınız. Kahin misiniz siz de insanları görür görmez ne olduğunu anlıyorsunuz? O gördüğünüz kişinin evde ibadetlerini yapmadığını nerden biliyorsunuz? Önemli olan ibadetin gizlisi değil mi. Kaldı ki, müslümanım demekle cennete girilmez demişsiniz. Buna siz mi karar veriyorsunuz? En son belgeleri size mi imzalatıyorlar dostum Cennete girişte. Bu ne garip bi yargıdır. Resmen Allah adına karar mercii'liği yapıyorsunuz kendi kendinize. Yine güldürdünüz.

Demişsiniz ki bu şerefsizliklerde ateistin ateist olduğu bilinemez. Keşke müslümanın da müslüman olduğu bilinmese. Keşke yaptığı ibadeti takip etmeyen, görmek istemeyen görmese de ibadetlerin reklam değeri kalmasa. Keşke iyilikler gizlice yapılsa kimse bilmese ne güzel olur. Ateizm'in reklam yüzü olmadığı için, kim ateist kim değil bilemezsiniz. Ancak Müslüman'ın bilebilirsiniz çünkü bu devirde özellikle reklamı güzel gidiyor.

Ayrıca din ahlaklı olmayı emreder, ama kaç kişi olur?? Burda asıl nokta bu. Kızdığım ve hoşuma gitmeyen nokta da bu. Adam Müslüman, ama en temel noktaları olan iyi insan ol, doğru insan ol, çalma-çırpma noktalarını kaçırmış. E dostum bunları bilmeyen adam, insanlığa huzursuzluk veren adam müslüman olsa ne olmasa ne.

Kaldı ki ortak bi noktayı eleştirmişiz. Demişsiniz ki imam tecavüz etse İslam kötü olur. Hayır, ben İslam kötü olur demedim. Siz ateistler tecavüzcü dediniz. Her birey şahsından sorumludur ve kendini temsil eder. Ancak, görevi dini yaymak ve vazifeleri yerine getirmek olan bir insanın bu kadar ahlaksız ve şerefsiz bir işi yapması da halk gözünde nasıl değerlendiriliyor o işte varolan inancı gözler önüne serer. Ki bu durumu da halkımızın Ensar Vakfına karşı tutunduğu sağ duyuda fazlasıyla gözlemledik.