Eğri oturup doğru konuşmak gerekli. Şu şakkadanak meselesi var, oradaki ekonomist olan Özgür Demirtaş'ın paylaşımlarını takip edin.

Ülkemizde en çok bulunan yerli sığırdır. İki ayaklı olanı tabi. Bunu sadece bir tarafa söylemiyorum, tüm siyasi partiler içerisinde var bunlar. Başındaki zat ne derse şakkadanak onaylıyorlar.

Dış güçler diyene "gülmek" en iyi tepki olur. Dış güçler yerine iç sığırlar var ülkemizde. 80 yılı geçtik hala "vatandaş" olmaktan uzak "kul" olmayı üzerinden atamamış kişiler yüzünden bir adım ilerleyemiyoruz, aksine her gün geriye gidiyoruz.

Ülkeden uzunca bir süre beklentim yok. O kadar çoklar ki, ne yapsak işe yaramıyor.

Daha geçen gün ilçemin merkezinde il meclis adayımız la konuşuyoruz. Kendisi ortaokul mezunu, dedim artık okumamış olanların siyaset yapmaması gerek. Bir başkasını gösterdi bildiğin köylü, MHP il meclis üyesi. 100 koyunu 40 dönüm dometes tarlası varmış. İkisi de aynı köylü farklı partiler. İlçede seviliyormuş. Dedim ki, demek işler böyle yürüyor. İş yapabilecek, üniversite mezunu kişileri seçmek yerine sevilen ama işe yaramayan insanları seçiyormuşuz.
Siyasetten o kadar sopudumki, öyle kişilerle aynı masada olduğum için kendimden utandım.
Bir ülkede çoban ile profesörün oyu aynı sayılıyordu satın gitsin. Batsın bu ülke. İçinde de boğulsunlar.

Neyse fazla uzattım. Amacım kimseyi aşağılamak değil, aşağılanmayı kabul etmiş olanlara seslenmek.
Benden daha düşük seviyedeki birinin beni yönetmesini kabul etmiyorum.