Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki benim henüz tasarladığım ve hayata geçirdiğim bir projem yok. Ben Adsense ve seo çalışmaları ile geçinen biriyim. Bu işlerle ilgili bir diplomam yok. Çalışma arkadaşlarımla bölgesel olarak bizzat iletişim sağlayarak para kazanıyoruz. Babamın ofisini kullanıyoruz gerektiğinde onun firması adına fatura kesiyoruz.Ben 3.5 yıldır atama bekleyen bir sağlıkçıyım. Diplomalı resmi işsiz :). Şimdi dicekler o kadar özel hastane var git çalış 2-2.5 bin lira için köle olamam. Her neyse bu konuyu neden açtığımı sizlere açıklayayım. Bir kaç yıl önce youtubede bir video gördüm. Başlamadan önce belirtelim benim bir bağlantım yok. Gördüğüm video şu şekildeydi bir adam Japonya da araçların ıkinci el olarak alındığında ne kadar ucuz ve neredeyse vergisiz olduğundan bahsediyordu. İzledim bizim ülkeye gelmez diye önemsemedim. Aradan epey bi zaman geçti bir video daha gördüm aynı adam birine araba gönderiyordu başka ülkeye. Bugün yine aynı adamı izledim. Bu videoda bir şirket kurduğundan ve ikinci el araba satışlarını buradan sağlayacağını komisyon alacağından bahsetti. Burasıda normal babam ve kardeşimde komisyonculuk ile kazanç sağlıyor gayet normal ancak kanalını incelediğimde kanalın konusu Japonya da yaşamak gibi dursada ana konu arabalar. Kendine bir hedef kitle oluşturmuş ve o kitleyle bir kılıf ile ulaşmış. Resmen yüz binlerce aboneye alttan alttan araba fikrini empoze etmiş. Hedefine ulaşmış tebrik ediyordum yüzlerce araç sattığını belirtiyor. Sizlere anlatmak istediğim eğer ticarî bir projeniz varsa doğru kitle tespitinin ardından onlara ulaşma yönteminizi iyi seçmelisiniz. Bu bir örnek olabilir. Bir çok arkadaşım var fikirleri var ancak korkuları çok. Buradan tanıştığımız insanlarda oldu bu şekilde. Eğer fikrinize güveniyor iseniz doğru reklam ile para kazanmanız içten bile değil. Bu arkadaş parayı bulmuştur büyük ihtimal bizim gibi adsenseden şu kadar kazanıyorum nasıl artırabilirim diye düşünmüyordur. İsyan etmiyorum gelirlerimiz iyi sadece tebrik ediyorum.
https://youtu.be/vRDpeQOtei4