Öğrenci için güzel bir şehirdir bende Sakarya Besyo 2012 mezunuyum. Küçük İstanbul diyebilirim. Her telden insan vardır ve hemen hemen herşeyi bulabilirsiniz. Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi çalışmasada Serdivan Belediyesi iyi çalışmaktadır. Öğrencilern genellikle konakladığı yer Serdivan’dır ancak aynı zamanda da Sakarya için en pahalı ve gösterişli yerlerde orada yer almaktadır. Artık Lüks bir semt halini almış Serdivan.
Ev kiraları İstanbul’a yakındır öyle ucuz bi ev bulma işi şansınıza bağlıdır.

Sakarya Adapazarı merkez ilçesinde gezilecek yerler; Çark Caddesi, Orman Park, Saklı Göl, Çark Mesire, Kent Park

Diğer ilçelerinde gezilecek yerler; Karasu,da Acarlar Longozu, Küçük Boğaz, Plaj, Maden Deresi. Sapanca’da Sapanca Gölü ve Kırkpınar yerleşkesi. Taraklı’da Eski Ev Mimarisi, Tarihi yerler vs.

Öğrenci isen en ucuz evleri Yeni Kent, Korucuk, Camili üçgeninde bulabilirsin ama orası hem şehire uzak hemde ulaşım anlamında problemli (2012 de öyleydi şuan bilmiyorum). Şahsen ben kendi yıllarımda Yeni Cami, Merkez ve Serdivan’da kaldım. En güzel ve öğrenci için en her anlamda en uygun yer Yeni Cami diyebilirim.

Gece saat 22.00 olduğunda birçok yer kapanır. Serdivan’da bu süre saat 01.00’a kadar devam eder.

Sakaryaspor maçlarının olduğu gün Kocaelispor (diğer günlerde dahil), GS, FB, BJK forması ile dolaşma başına bela almak istemiyorsan. Maalesef Sakarya taraftarı bu konuda (tatangalar) geri kafalıdır.

İnsanı tutucu muhafazakardır. Birde son zamanlarda maaşesef Arap, Suriyeli vs gibi insanların en çok akın ettiği yerlerin başını Sakarya çekmektedir.