Neredeyse takip ettiğim tüm sayfalarda "Kaya Aysegül" isimli profilin yardım mesajını görüyorum. Büyük ihtimal bir bot yardımı ile tüm sayfalara otomatik olarak mesaj atılıyor.

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere profil sahibi oğlunun kemik hastalığına yakalandığını ve tedavi için 57000$ para gerektiğini söylüyor.

Profil ismi: Kaya Aysegul. Ancak oğlunun ismi soyismi: Kaan Yavuz. Bunları geçtim profil açıldıktan sonra evlendi doğdu gibi şeyler ekleyip tarihi geçmiş tarih olarak seçmiş.

Ayrıca profilde bulunan fotoğraflar yardım kampanya postu/durumu ile aynı anda atılmış. Yani yardım kampanyası öncesi profil hiçbir şekilde kullanılmamış.

Bunu geçtim karşıdaki kişiyle görüştüğümde ise bu kampanya için izinlerinin olmadığını ve dilekçe verdiklerini söylüyorlar.

+ Olarak fotoğraflar inandırıcı gelmedi bana açıkçası. Yani bir yardım kampanyası yapılıyor. Ancak bu kampanyanın ne izni var ne de gerçekçiliği.

İnsanların günahını da almak istemiyorum ancak bunun gerçek bir yardım kampanyası olduğunu düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?