Bugünlerde gündemde olan karma eğitimin kalkması için çalışmalar başlatıldı tartışması sosyal medyada tavan yaptı. Haber sitelerinde gündem konusu oldu. Karma eğitim dediğimiz erkek ile kızın aynı anda aynı yerde eğitim görmesi demektir.
Benim görüşüme göre yararları ve zararlı olduğu düşünüldüğü maddeler ;
Karma eğitim sistemi kız ve erkeklere cinsiyet ayrımının kötü olduğu gösterip daha sağlıklı ortamlar ve eğitim sistemleri sunmaktadır.
Karma eğitim sayesinde kız ve erkek bireylerin özgüven duyguları artmaktadır.
Karma eğitim alan kız ve erkek bireyler hayata ve dünyaya daha iyi ve kolay bir şekilde hazırlanmaktadır.
Karma eğitim sistemi sayesinde kız ve erkek öğrenciler kadınların erkeklere, erkeklerinde kadınlara saygı duymasını öğretmektedir.
Karma eğitim sistemi içerisinde kız ve erkeklerin iyi birer takım olarak istedikleri başarıyı elde edebileceklerini amaçlamaktadır.

--Karma eğitim sisteminin bunlar gibi daha birçok faydaları bulunurken bir de zararlarına göz atalım.

Karma eğitimde gençlerin ahlaki değerlerini bozduğu düşünülmektedir.
Dinimizce yasak olan kız ve erkeklerin helal olmadığı sürece dokunması haram kılındığından dolayı erkeklerin nefislerini kontrol edemeyip farklı şehvet duyguları uyandırdığından dolayı karma eğitim sistemine karşı çıkılmaktadır.
Özellikle devlet okullarında eskilerden beridir yaşadığımız hamile kalan liseliler, tuvalette doğurup bebeği çöpe atması gibi çeşitli olumsuzlukların yaşanmasından dolayı karma eğitime karşı çıkılmaktadır.
Bir çok ülkede bu sistemin gelişmesi için çalışmalar yapılırken bizim ülkemizde kaldırılması için çalışma başlatıldı haberleri beni üzdü açıkcası. Fakat sevindirici bir haber de Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama oldu. Yapılan açıklamada böyle bir çalışmanın yapılmadığı yönündeydi.

Bence de kalkmasın ne güzel sistem eşitliğin temelini atan bir sistem diye düşünüyorum Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.
Karma Eğitim Sistemi Hakkında Detaylı Bilgi bu konumda biraz kendi düşüncelerimi paylaştım. Herkese saygılarımla.