Birkaç yorumda görmüştüm . Birçok kişi mevduata yönelmiş . 250 bin yatırmış , 6 bine yakın getirisi var , yattığım yerden para diyordu
Faiz artırımının olası etkileri:
- Enflasyon yükselir
- Şirketler yatırımlarını kısarlar,
-İş kurmak isteyen insanlar, bunun yerine risksiz, emeksiz getiri olan bankalara parayı koyup vadeli hesabın getirisi ile geçinme yolunu seçerler.
Ekonomist Uğur Gürses'in yorumu
En iyimser yorum şu olur; kallavi bir faiz artışı için CB'nı ikna ettiler. O da seçmene "itiraz şerhini" düşüyor, faiz karşıtı söylemini tekrarlayarak. Mealen "Ben istemedim ama bunlar yaptılar" demek için...
bir şekilde küçülme gerekli zaten. ithalatı azaltmak, doları sabit tutmak gerekiyor. burada sorun doların çok yükselmesinden ziyade sanki sabitlenememesi sorunu. sabitlenmediğinden insanlar hareket ederken tedirgin oluyorlar ya da yatırım konusunda tedirginlik yaşıyorlar. çok daha önceden ithalata dikkat edilmeliydi ve üretim artırılmalıydı. ancak sistem sizi bir şekilde buraya götürüyor anladığım kadarıyla. ekonomiden pek anlamam ama sanırım süreç böyle işlemeli. sadece düşüncelerimdir. bilgi ve yönlendirme içermemektedir.
Yazdığınız şeyler misliyle zararlı geri dönüş içeren şeyler maalesef. 6.25 faiz arttırımı devasa bir miktar. Ona rağmen dolar 6 altına inmedi. Ekonomi piyasasında aşırı bir güvensizlik söz konusu.
Zengin zenginleşiyor , fakir fakirleşiyor
Son 2 senede Türkiyedeki milyoner ve milyarder sayısı kat kat arttı. Acaba neden? :)