Mrtcn Hayır DOM elementsleri kontrol etmedim. Firmaları kıyaslamak değildi amacım bu yüzden kapsamlı bir test yapmadım. Sadece firmalar arasında büyük bir fark var mı diye sitelere yüzeysel olarak bakmak istedim.
En ince ayrıntısına kadar optimize ettiğim henüz yayına almadığım (içeriksiz ve ziyaretçi bulunmayan) çift dilli olarak kurulum yaptığım bir sitem var. Wordpress multi site üzerinden yönetiyorum. Ana domain için ücretli CDN, ve /tr alt klasörü için ise Cloudflare CDN hizmetini kullanıyorum. Litespeed webserver var. Dediğim gibi sunucuya yük bindirmeden, ayrıntılı olarak tüm optimizasyonlarını fazlasıyla yaptım neredeyse. Akismet gibi temel eklentileri bile kullanmıyorum çok az eklenti var. Sayfa boyutu 200kb civarında ve gereksiz hiçbir istek yok sayfada. Analytics gibi dış sorgular da yok. Webfontları bile sildim. Bu şekilde test ettim.
Bunlara rağmen TTFB süresi Londra üzerinden 350 ms altına inmiyor. Webpagetest gibi yerlerden de test ettim yine de tatmin edici sonuçlar vermedi. Muhtemelen paylaşımlı hosting üzerinde barındığı için böyle oldu.
Genel olarak bu firmalarda barınan sitelerde durum nasıl onu kontrol ettim.