sworks Dediklerine katılıyorum. Ayrıca beni etiketlediğin için teşekkür ederim.

esasweb Öncelikle, E-ticaret sitelerinde Cloudflare kullanımı faydalı değildir. Zaten Türkiye hedefliyorsunuz satışlarınızda. Pasif duruma getirmenizi tavsiye ederim.

Sitede mevcut olan tüm resimleri optimize etmelisiniz kesinlikle. Ana resimleri optimize ettikten sonra ortalama 1 gün bekleyin ve daha sonra cache dosyalarındaki resimleri optimize edin. Bu işlemleri tinypng sitesinde yapabilirsiniz. Biraz uzun sürebilir ancak size çok faydası olacaktır. Şu ab ana sayfada 3 MB resim mevcut. Sadece slider70 jpg resmini test amaçlı optimize ettim şimdi; 140.1 KB iken 36.7 KB düştü optimize edildikten sonra. Ayrıca slide resmi 1210x514, 800x400 gibi yapabilirsiniz mesela optimize etmeden önce. Slide önemli yer kaplar daima açılışlarda.

Mobil uyumluluk testi yapın ayrıca. Mevcut hataları gözden geçirin.
Şu an mobil açılış hızı 9.5 sn görünüyor. Bu yüzden resimler çok önemli yer kaplıyor. Slide resimlerinin ebatlarını yeniden düzenlemenizde fayda var.

KomanBeğrek Seni rencide etmek istemiyorum gerçekten. Foruma katkıları olan birisin. Ancak yine sitenin hızlı açıldığına dair bir yorumda bulunmuşsun. Webpagetest üzerinde; sadece resimlerin yüklenmesi ortalama 1.5 sn ile 4.5 sn. Neye göre site hızlı açılıyor, yeterlidir diyorsun inan anlayabilmiş değilim. Lütfen siteleri analiz ederek yorum yap. Farkında olmadan yanlış yönlendiriyorsun.

İyi forumlar herkese.