Üniversiteyi dışarıdan bitimek için AÖF'ye yazılan adaylar, son dönemlerde yapılan sınavlarda uygulanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi sistemine tepki gösteriyor. Daha önce öğrencilerin karşısına çıkmayan bu uygulamanın son dönemlerde uygulanmasına adaylar hala anlam veremedi.

Öğrencilerin "dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi" uygulamasının, sınava hazırlanmada motivasyonu düşürdüğünü söyleyen öğrenciler, geçtiğimiz ay Kamu Denetleme Kurumuna başvuru yaptı. Ancak bu süreçte gelinen son durum ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen öğrenciler, bu sistemin ÖSYM'nin yaptığı KPSS gibi sınavlarda eleme veya yarışma sınavlarında uygulanabileceğini belirtirken ara ve final sınavı gibi yapılan sınavlarda uygulanmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

KDK'NIN AÇIKLAMASI

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Açıköğretim sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasıyla ilgili gelen yoğun başvurular sonucunda bu konuyla ilgili karar verirken, meseleyi iyi araştırmayı hedefliyoruz. Bu bir bakıma istişare mahiyette bir toplantıdır. Uygulamalarda bu kararlar verilirken idare neye göre hareket etmiş yani konunun taraflarını dinlemek bizim kararlarımızı zenginleştiriyor."

ADAYLARIN YORUMLARI

Daha önce kaleme aldığımız haberimizde adaylar bu sisteme tepkilerini şu yorumlarla dile getirdi:

"Kesinlikle bu saçma uygulama biran önce kaldırılmalı bu uygulama yüzünde başarı seviyesi oldukca döşük.

Kesinlikle bu sistemin kalkması tarafımdayım. ÖSYM ve KPSS gibi sınavlarda bu 4 yanlış sistemi uygulanabilir fakat vize ve final sınavlarında uygulanmamalı. Derslerde ki başarımızı olumsuz etkilemekte. Umarız bir düzenleme gelir ve okul hayatımızı bu kadar zorlaştırmazlar !

Çok zor bir durumda Aöf 'dende olsa bir programdan mezun olmak istiyoruz FAKAT SİSTEM her zaman zorlaşıyor ve bu sebeple sürekli sıkıntılar yaşıyoruz 4 yanlış uygulaması son verilmediği taktirde bir çoğumuz okulu bırakmak durumunda kalacağız bir an önce bir çözüme kavuşması lazım.

Biz üniversite sınavına girmiyoruz ki okuyoruz.örgun okuyan hicbir universitede bu uygulama yok.zaten 20 soru olan sinavda yanlıs dogruyu götürunce gecme şansımiz cok daha düsüyor.derhal kalkmalı bastan yanlısti.

Zaten büt yok bide yanlış dogruyu götürüyor nerde adalet KALKSIN...

Bu bir eleme sınavı KPSS veya ÖSS sınavı değil. Hangi üniversitenin sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor . Lütfen kaldırılsın lütfen.

InşAllah kalkar örgün eğitim de böyle sistem yok onlarda üniversiteli bizde ama haksızlık yapıyorlar umarım haksizlıklarını görürde bu yanlışlarından donerler

Normal universitelerde ki gibi Ders goruyor olsak neysede kendin calis kendin kazan ki sinav sorulari zaten eskisi gibi degil zorlasti buna ragmen bi de 4 yanlis 1 dogruyu goturuyor kesinlikle kalkmali."

SİZ DE YORUM KISMINDAN BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ DİLE GETİRİN.