Kocaeli Valiliğinden, liseye giden oğlunun okul kıyafetini alamadığı için intihar ettiği ileri sürülen babayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada İsmail D.'nin oğlunun okul kıyafetlerini alamadığı için değil, psikolojik problemleri olduğu için intihar ettiğinin belirlendiği ifade edildi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığından da intiharla ilgili açıklama yapıldı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 45 yaşındaki İsmail D. dün yaşadığı apartman dairesinde intihar etmiş, cesedi de eşi Hafize D. tarafından banyoda bulunmuştu. Eşinin haber vermesi üzerine eve gelen 112 Acil Yardım ekipleri İsmail D'nin öldüğünü belirlemiş, incelemenin ardından morga kaldırılan cenaze ise Balıkesir'de toprağa verildi.

4 ay önce geçirdiği iş kazası nedeniyle işsiz kaldığı belirtilen İsmail D.'nin, lise öğrencisi olan oğlunun okul üniforması bulunmadığı için derse alınmadığını öğrenmesinin ardından intihar ettiği ileri sürülmüştü.



İsmail D'nin oğluna okul pantolonunu alamadığı için bunalıma girerek intihar ettiği haberleri üzerine Kocaeli Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada intiharın gerekçesinin "kıyafet alamama" değil, "psikolojik nedenler" olduğunun belirlendiğini söylendi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. [B]Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. [/B]Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır."


Savcılıktan da açıklama

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığından da İsmail D.'nin intiharıyla ilgili açıklama yapıldı. Başsavcılıkça, yürütülen soruşturma kapsamında, İsmail D'nin 23 Ağustos'ta trafik kazası geçirdiği aktarılan açıklamada, şunlar bildirildi: "İsmail D'nin yaralandığı için çalışamaması nedeniyle bunalıma girdiği anlaşılmıştır. Habere konu kişinin herhangi bir borcunun bulunmadığı, oturduğu evin kendisine ait olduğu, ailesiyle bir geçimsizliğinin olmadığı ve Dilovası ilçesinde bir şirkette çalıştığı tespit edilmiştir. Haberlerde belirtildiği gibi oğlunun okul pantolonunu alamaması söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler asılsızdır. Soruşturma halen devam etmektedir."

Kaynak