Merhaba arkadaşlar. Neredeyse 4 yıldır makale yazarlığı yapmaktayım. Uzun zamandır kendi sitemi açmak ve makalelerimden daha fazlasını kazanmak istiyordum. Sonunda birkaç adım atmaya karar verdim ve site ismini belirledim. Hosting, domain, sunucu ve tema konusunda birçok araştırma yaptım. Şimdi bazı konularda sizin yardımınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sorduğum soruların cevaplarının ve deneyimli kişilerin tavsiyelerinin bu sektöre girmek isteyen arkadaşlar için de faydalı olacağını düşünüyorum.
1-) Jenerik domain almayı düşünüyorum. Buna rağmen domain isminin siteye olan girişlerde etkili olup olmayacağını sormak istedim.
2-) Hosting ve domain alışverişlerimi Güzel Hosting veya Natro'dan yapmayı düşünüyorum.. Bu şirketler hakkında deneyimleriniz ve önerileriniz nelerdir? Başka hesaplı ve kaliteli şirketler varsa önerebilirsiniz.
3-)SSL sertifikası ne zaman alınır? Sitemi aktif ettiğim anda satın almak mümkün müdür?
4-) Finans ve tema konusunda açılacak olan siteme tema önerilerinde bulunabilir misiniz? Wmaracı'da satılan popüler temalardan satın almam uygun mudur?
5-) Siteye reklam kodlar eklendikten sonra kaç gün sonra aktif olur ve para kazanmaya başlarım? (Düzenli olarak makale girişi yapıldığı hesaba katılırsa?)
6-)Sunucu ne zaman satın alınmalıdır?
7-) Backlink ve reklam hizmetleri ne zaman alınmaya başlanmalıdır?