Kusura bakmayın arkadaşlar size katılmıyorum zira bunlar "habercilik yapmak"tan çok "habercik yazmak" işiyle uğraşıyorlar. Buraya kadar hemfikiriz.

Ancak bunları yazan kişilerin çoğu haberci değil, bir şekilde haber mecralarına kapaklanmış, az çok photoshop bilen ve günde onlarca haber üretmesi istenen, işsiz güçsüz kişiler. Basın sigortası ve basın kartları yoktur. Titrleri editör geçer ancak çok haber yazmaktan dosya çalışamaz ve dolayısıyla fabrika işçisinden farksızdırlar. Dolayısıyla çok dişe dokunmayan habercik örneklerini üretirler. Gazeteci ise haber yazar. Bu haberler dosyadır. Öncesi vardır, sonrası vardır, perde arkası vardır. Bir haberi yaparken röportaj yapar, farklı kesimlerin görüşlerini sorar haberi yaparlar. Yayınladıktan sonra fikri takibini yapar, her gelişmenin ardından yeni haber üretir, eski habere atıf yaparlar.

Şimdi diyeceksiniz ki bu dediklerin Türkiye'de yapılmıyor. Bir İsmail Saymaz'ı bilirim. Bir de Hürriyet'te çalışırken Mehveş Evin vardı. Bunlar iyi takip yaparlar/idi. Bunun dışında internet mecrasında bilhassa fotogaleri haberlerinden etik kaygı ve kalite beklemeyin derim. Bu örneklerin yüzde 99'u habercik kategorisinde bence.