Apple kullanmıyorum ancak android tecrübelerimden sonra alacağım ilk telefon apple. Android evet daha özgür ama derdi bitmiyor arkadaş. Sony Xperia Z3 kullanıyorum, aldığım zamandan sonra ilk bir kaç ay içerisinde kendinden nefret ettirmeyi başardı.

Telefon hiç kasmadı, halen kasmıyor ancak aldıktan sonra bir güncelleme geldi, o şahane sesini kaybetti telefon(1). Yolda yürürken cebinizde çalıyor ama duymuyorsunuz. Sonra bir güncelleme daha geldi telefon cayır cayır ısınmaya başladı(2-Garantinin çözdüğü tek sorun). Bir güncelleme daha geldi, stamina modunda değişiklik yapılmış, 2 gün boyunca şarzı giden telefon günde 2 kez şarz edilmeye başlandı(3). Bir daha güncellendi, kameralar karıncalı çekmeye başladı, 21mp arka kamera eğer çok iyi ışık olmazsa asla net çekmiyor, ön kamera hiçbir şekilde net çekmiyor(4). Bir güncelleme geldi kulaklık girişi çalışmamaya başladı(5). PlayStore üzerinden bir uygulamayla çözülüyor ama ya kulaklığı takıp sadece müzik dinleyeceksiniz, ya uygulamadan kulaklık girişini kapatıp hoparlörden dinleyeceksiniz. Bütün fonksiyonlar aynı anda çalışmıyor. Bu beş sorundan defalarca servise gönderdim, onarıldı diyerek gönderdikleri halde sanki telefona hiç dokunmamışlar gibi geri geldi. Onarılan hiç bir şey yoktu yani. İade, değişim yoluna gideyim diye Sony'i aradım. Telefon servise gidecek, iade/değişim kararını servis verecek bu kararı biz vermiyoruz dediler. İyi dedim servisi aradım. İade/değişim kararını Sony veriyor bizlik bir şey yok abi dediler. THH'ye gidecektim lakin fatura benim adıma değildi, fatura sahibi de başka bir şehirdeydi derken garanti bitti. Neyse dedim kader kısmet. Öyle kabullenip kullandım telefonu. Zaten fotoğraf çekmeyi seven biri değilim, çekmiyorum. Kulaklık takıp şarkı da dinlemiyorum. Bataryayı kendim orjinalini bularak değiştirdim. Alarmı ve çağrıları duymadığım için müzdariptim ama yapacak bir şey yok devam ettim kullanmaya. 1 hafta kadar önce şarjda ani düşüşler/yükselişler olmaya başladı. 3-4 gün devam etti. Cuma günü öğleden sonra da kapandı, şarja takıyorum, şarj ledleri yanıyor ancak batarya şarj olmuyor. Hala kapalı yarın yaptıracağım. Bir daha Sony ürünlerine tövbe. Her ne olursa olsun, isterse o ürünü dünyada en iyi Sony yapsın yine almam. Tavsiye de etmiyorum. Apple her güncellemede telefonu yavaşlatıyor diye haber çıkarmışlardı, Sony her güncellemede telefonu yavaşlatmaktanda öte servislik ediyor.

2014 veya 2015 yılında almıştım Z3'ü. İlk çıktığında falan. IPhone6 ile aynı zamanda çıkmıştı. Evdekilerden biliyorum şarjı az gidiyor diye almamıştım iphone'u. Yıllar oldu, iphone5'ten bu yana evde apple ürünleri kullanılır henüz 1 kez bile servise gitmedi telefonlar. Sony kullanmayın, kullandırtmayın.