"Bence" pantolon olayı bardağı taşıran son damla olmuştur. Okul yöneticilerinin bir suçu yok bu durumda, eğer başka pantolona izin verilecekse üniformanın anlamı nedir? Ha göz yumma insiyatifleri var mıydı? Evet. "Neden?" diye sordular mı? Hayır. Liyakat olmadığı için "para" kazanmak için öğretmenlik yapanlar var.

Evet devletin yardımları var kaymakamlığa gidebilirdi; anasından, babasından, kardeşinden, sağdan, soldan yardım isteyebilirdi ama yapmadı. Bazı insanlar böyledir, her ne durumda olurlarsa olsunlar; çalışmadan, emek sarf etmeden, kendisi kazanmadan parayı kabul edemezler. Onuruna, gururuna yediremez bir sebepten. "Bedava" sevmezler yani.

Olay İsmail Devrim'in işsiz olması, ona iş olanağı sağlanamaması, iş imkanı açılmaması, o insanın, o babanın iş bulacağına yönelik hiçbir umudunun kalmaması. "Erkeklik" gururunun, babalık gururunun kırılması buradaki olay; eve ekmek götürebileceğine olan inancının yıkılması.

Mevcut hükümetten korkuluyor, bu bilinen bir gerçek. Bu gün sputnik tr ses kaydını yayınladı, hoş sonra sildi bulabilirseniz ve yüreğiniz kaldırırsa dinleyin hanımefendiyi.