EmineT adlı üyeden alıntı
Ben mesajımda herhangi bir şekilde ötekileştirme yapmadım. Onlar kürt kürt demek suç değil kürt türk hepsi bir ırk bunu yazmak onları ötekileştirmez ayrıca Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu eğitimlerinden geçmiş eşimden Atatürk'ün doğu hakkındaki düşüncelerini arşivlerden duydum. Nasıl baktığını az buçuk biliyorum. Kürdistan diye bir yer yoktur. Türkiye sınırları içerisinde olamaz. Olmasını hayal eden sonu ortadadır.
Ona kimsenin bir şey dediği yok zaten sadece kavramları karıştirmamak gerek. Ülkede ciddi anlamda bir kürt düşmanlıği ve irkçılıgı var, kürt capsleri kürt mizahları vs.. cidden enteresan bir toplumuz. Aynı toprakta yaşıyoruz kürt olsa ne olmasa ne.
BOP ve bunun yolunu açmak isteyenlere bu sözleriniz söylenebilir :) ben bu projeye karşıyım, ama ülkede karşı olmayanlarda!! Var yok değil. Destekleyenler ve dile getirenler bile var. Neyse ki internet var. Bugünkü gelinen bu nokta geçmişte yapılan saçma sapan hatalar ve söylenen sözler sonucudur.
Unutmayın bu ülkede Kürdistan bayrağını göklere çıkarıp Türk bayrağı yanında dalgalandıran biz değiliz, kimler bunu da herkes biliyor. Sadece karmaşa yaratmamak gerek.
Bu konuda Atatürk örnek alınmalı. Geçmişte de yaptıkları gayet net. Atatürk bir dönemin değil genelin şahsıdır. Zaman mekan konum tanımaz. Geçmişten ders alamayan bir millet de 1 metre yol gidemez maalesef.
Yoksa kürtlerin kürçe konuşmasinı kürdistan diye adlandırma yapmalarını engelliyemezsiniz. Doğu batıdan senelerce geride kalmış vaziyette. Bugün ülke geneli berbat bir durumdayken oraları düşünemiyorum. Bu kendi ayağına sıkmaktır. Oraya eğitimi bilimi sanatı götüreceksin bak 5 10 senede neler oluyor.
Yazık şu konulara ayrılan zamanlara.