06WUU adlı üyeden alıntı

Hocam aslında tekerleği yeniden icat etmek dediniz ya aslında buna katılıyorum fakat sanki atladığımız bir yer var;

Türkiye'nin o tekerleği hiç olmadı be hocam, meseleye bu yönden bakmamalı bence. Çünkü teknolojinin nasıl geliştiğine bakarsak durumu gayet net anlıyoruz. Sizin dediğiniz şekilde yapılsa hızdan kazanılıyor. Ama o teknolojiye bağımlılığın devam ediyor. Teknolojiyi biraz sabır gösterip kendine göre kendi dilinle geliştirirsen tabi bu kişi ve kurumların üstünde bir şey direk devlet teşviği şarttır dışarıya teknoloji bağımlılığını ortadan kaldırırsın...

Benimde demek istediğim kişiler olarak bi çalışma gösterelim baştaki devlet gerçekleştirsin. Sonra bunu sürdürelim; devlet teşvik etmedi mi ? bundan sonraki devlet teşvik eder. O da olmazsa ondan sonrakiler. Çünkü bir şeyi biliyorum hiç kimsenin zerre kadar emeği çöpe gitmez...


Yaptığımız bir projeden örnek vererek anlatmaya çalışayım durumu;

Projenin birinde yapay zeka işlemleri için(hesaplamaları yapması için başka bir amacı yok) geliştirilmiş olan tensorflow uygulamasını kullanmamız gerekti.(2016 ocak)

İlk başlarda uygulamanın hızlı bir şekilde geliştirip tabiri caizse günü kurtarmamız gerekiyordu.(öylede oldu) Geliştirdik ve süper bir şekilde çalışan uygulamamızı sunduk. Yatırımlar yapıldı geliştirilmeye devam edildi

2018 şubat ayında tensorflow kullanmamıza gerek kalmadı çünkü saf python, c++ ve vaktimizi harcayarak ihtiyacımıza uygun olanı geliştirdik.(14 kişi 4 aylık süre)

Aslında benim yukarı da en başta söylemek istediğimde biraz bu, ihtiyacımız için o gün ne gerekiyorsa işi yapabilmek ihtiyacı karşılayabilmek için var olan tüm kaynakları kullanmalıyız. Ortaya kullanılan ürün çıktıktan sonra arka planda kullanılan uygulamaları ve servisleri mevcut mühendisler ile geliştirmeliyiz. (umarım bunu bir tek biz düşünmüyoruzdur.)

Türkiye'de çoğu yazılımı insanlar gözünde büyütüyor yapılacaklar aslında o kadar kolay ki, biz eğitimlerde böyle söyleyince insanların gücüne gidiyor.

Bizim eski çalışanımızın Oğuzhan beyin söylediği gibi "yapay zeka dediğin şey en temel ve basit haliyle anlatılsaydı 2 tane if else der geçerdik." :)