lostyazilim
tr.link

Freelancer Site için Domain ve İsim Önerileri

6 Mesajlar 1.851 Okunma
lstbozum
tr.link

caglarakcam caglarakcam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, uzunca bi zamandır bionluk, fiverr ve sadeceon tarzı bi site açmak gibi fikrimiz vardı ve sonunda işe koyulmaya karar verdik.

Açacağımız sitenin konspeti aşağı yukarı bahsettiğimiz sitelerler ile aynı; alıcı ve satıcı arasındaki güvence olacağız. Ancak tek fark bu siteler normalde 10 liradan başlayan fiyatlarla, hizmet başına %20 yada %30 gibi komisyon ücreti alıyorlar. Bu işleri daha yüksek meblağlara yapan freelancerlara %20-%30 komisyon çok fazla geldiği için çoğu freelancer bu durumdan şikayet etmekteydi. Bizde bunu görerek, sistemimizde hizmetleri en düşük 100 liradan başlatıp sadece %10 komisyon almayı planlıyoruz. Yüksek meblağlı tutarlarda hem freelancerlara hemde alıcıya güvenli bi ortam yaratmaya çalışacağız.

Sistemin her aşamasını ve yürüyüş şeklini planladık. Ancak ilk adım olan şirket için güzel bi isim ve güzel bi domain bulamadık bi türlü. Sizce böyle bi site için aşağıdaki domainlerden hangisi daha mantıklı görüşlerinizi öğrenebilirmiyiz? Yada varsa başka doamin önerileriniz varmıdır? (boşta yada satmayı düşündüğünüz domainlerde olur)

(Hedef kelimemiz: YÜZ ve ON buna göre domainler baktık genelde ama akılda kalıcı diğer domainlerde olabilir)

1- onlyuz.com
2- onayuz.com
3- yuz10.com
4- biryuz.com
5- artiyuz.com
6- biyuzluk.com
7- isteksepeti.com

wmaraci
reklam

cylnmerve cylnmerve Kimlik Onayı Bekliyor Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / K
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 421
  • Beğeniler 47 / 115
  • Ticaret 5, (%100)
Içinde aradığınız kelime yok ama işinize yararsa finbe.net adlı domainim var

• Üyelik 04.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

cylnmerve adlı üyeden alıntı

Içinde aradığınız kelime yok ama işinize yararsa finbe.net adlı domainim var

öneriniz için teşekkürler ama türkçe bi kelime arıyorum daha çok

mischeva mischeva http://chuckmak.net/blog Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam en az 100 tl den başlatacağınızı dile getirmişsiniz ancak kendim de bir süre önce böyle bir platformda çalışıyordum. Bazı işler diğer platformlarda 20-30 tl den hallediliyor. Sizin sitenizin tercih edilceğini düşünme sebebiniz nedir? Edilmeyecek çünkü bence hatalı bir politika.

wmaraci
wmaraci

ulas ulas C# & ASP.NET Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 1401
  • Beğeniler 404 / 404
  • Ticaret 18, (%100)
mischeva Sadece yazılım gibi çokta ucuz olmayan hizmetler sunarlarsa 100TL'den başlaması gayet uygun, işin içine makale yazarlığı vs. girerse dediğiniz gibi politika yanlış.

technovenue.com

• Üyelik 04.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

mischeva adlı üyeden alıntı

Hocam en az 100 tl den başlatacağınızı dile getirmişsiniz ancak kendim de bir süre önce böyle bir platformda çalışıyordum. Bazı işler diğer platformlarda 20-30 tl den hallediliyor. Sizin sitenizin tercih edilceğini düşünme sebebiniz nedir? Edilmeyecek çünkü bence hatalı bir politika.

Haklısınız hocam ancak yazılım, mobil uygulama, yada web dizayn gibi hizmetler artık çok ucuza yapılan işlemler değil. Bugün baktığınızda kimse 10 tl ye bir iş yapmıyor. En yakın örnek sadeceon.com da 10 tl'lik hizmet bulunmuyor :) Malum ekonomimiz de artık eskisi gibi değil herşeyin ücreti artmış durumda ve bu artık freelancer piyasasınada yansıyacağını düşünüyoruz. Birde freelancerlar için 10 tl de %20 komisyon vermek ile 100 %20 tl komisyon vermek arasındaki farkı çok iyi anlıyorlar. (bizzat kendimde freelancer olarak bu durumdan şikayetçiydim)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al