Hunter adlı üyeden alıntı

Düşünülenin aksine oldukça fazla göreceğiniz logodur kendisi, neden diye sorarsanız yabancı firmalara da ait olsa Türkiye'de üretilen/paketlenen birçok ürün var. 869 barkodunu taşıyorsa bir ürün yerli malı olarak geçer, yani marketteki ürünlerin %70'i hatta belki %90'ı 869 barkodlu olduğu için bu logoyu ... ... koyacaklar. Bilmeyen ve üretim yapıldığını sanan kesimde aklınca destek vereceğini düşünerek bunları alacak ve "Ben yerli üretim tüketiyorum kardeşim, vatan hainisiniz." kafasını yaşamaya devam edecek. Ama aslında yediği pirinç bile Romanya, İtalya(Efsane Pirniç) merkezlidir :D

Örneğin yerli üretim logosu basılacak olan Lipton, Knorr, Lays, Doritos, Efsane Pirinç vs.vs.vs. hepsi neredeyse bakarsanız Birleşik Krallık'tan İtalya'ya ordan kıtalar arası gezer gidersiniz. Ama hepsi 869 barkodunu taşıdığı için paketlenmiş dahi olsa yerli üretim olarak geçer.

Tabi bunlarda bir değişikliğe gidilirse bilmiyorum, gidildiği takdirde dediğiniz gerçekleşir ve logoyu hiçbir yerde göremezsiniz. Neyse bilgilendirdim gidiyorum.

Söylediğim gibi fasa fiso çıktı.