@Korkmaz anladığım kadarıyla elektronik konusunda detaylı bir bilgi birikimine sahipsin. Veya en azından bu konuda bir hobin mevcut. Açıkçası Raspberry pi ve Arduino konusunda senin yazdığını gördükten sonra araştırma yaptım ve gördüğüm şeyler heyecan verici.

Şimdi benim şöyle bir olayım var.

Mesela bir ortak bulup bir projeye girdiğimde. O proje bir verim veriyorsa, bir fayda sağlıyor veya bir çözüm sağlıyorsa benim için doğru bir projedir. Mesela blockchain genellikle çoğu kişi için. Hatta %99 'u için bir yatırım aracı gibi duyuyor. Ancak yatırımın dışında çözüm getirebileceği bir çok nokta var. Mesela alternatif ödeme metodu olması gibi. Ve beni heyecanlandıran noktası burası. Henüz araştırmayı yüzeysel olarak yaptım ve sanıyorum Robotic olan nickimden olsa gerek bu ilgi alanlarını yazdın ve bundan çok memnun kaldım bu arada bunu da belirtiyim.

Benim aklıma şimdi şu anda gelen şöyle bir durum var lütfen gülmeyelim. Ben teknolojiyi, tüm işlerimizi kolaylaştırsın ve biz olabildiğince tembel olarak yaşabilelim. :)

Ya tembel kelimesinden kasıt aslında işleri kolaylaştırmak. Mesela ben bilgisayarımdan kalkıp 10 metre ötemdeki mutfağa gibip kahve makinesinde kahve yapmak istemiyorum. Bunun yerine bilgisayar başımda veya bir android uygulaması ile bir butona basarak işimi halledebileyim. Bu biraz da IOT'a giriyor. Bu konuda da ciddi bir hevesim var. Tabiki bu teknolojiler şu an için zaten mümkün olabilir ancak önemli olan bunları kendimiz yapıp doğaçlama olarak bir şeyler üretebilmek.

Konuyu biraz uzattım ve biraz da cümleleri karıştırdım çünkü söyleyebileceğim o kadar çok şey var ki. Özet niteliğinde ancak bu kadar olabiliyor. :)