Dostluk nedir arkadaşlar ? Sanaldan tanıdığınız bir arkadaşınızla dost olabilir misiniz ? Ya da sizi görmese de hissettikleri ile tanıdığını sandığınız biri ile dost olabilir misiniz ? Saçma gelebilir de bu gece ben fena halde dertliyim. Blogumda da çılgınca bir yazı yazdım haykırdım...
Dost ile arkadaş çok farklı şeyler. Benim 10larca arkadaşım var fakat 2-3 dostum var. Dost dediğinle herşeyini paylaşırsın herşeyi yaparsın sen neysen oda odur. O neyse oda sen. Arkadaş dediğin ile mesafeli olursun.
Sanaldan tanışıp buluştuğum arkadaşım dostum kardeşim dediğim insanlar var :). Sanaldan tanışıp beni evimden kilometrelerce uzakta misafir eden dostlarım var. Eğer onu hissedersen dost olabilirsin.
Sanaldan tanıştığım hatta -inci sözlük ' ten diyeyim- tanıdığım bir dostumla Sofya ' ya gittim onun yanına sırf onu görmek için. Benim için dosttur o. Çok iyi kaynaştık biz onunla. Oturduk biramızı içtik sigaramızı içtik beraber eğlenceli vakitler geçirdik.
Ben bu gece çok efkarlıyım dostlar. İçimde bir yara var sanki ne bileyim :(
Gerçek dostluk bu devirde nadir bulunuyor da demek istemiyorum. Hiç bulunmuyor. Ne zaman birine gerçek dostum desem her zaman bana karşı bir yanlışını ortaya seriyor. İnsanlar tanıdıkça daha da küçülüyor ve gözünüzden düşüyor. Dostluk öyle bir şeydir ki yaşamadan bilinemez.
Bana göre dostluk demek hep gülümsemek demek değildir. Beraberce bazen gülüp bazen ağlayabilmektir. Bazen aynı yolda birlikte yürümeyi başarabilmektir. Bazen de ona kolaylık olsun diye onündeki yolları açabilmek, bazen yağmurda şemsiyesini taşımayı bilmektir. ,bazen soğukta üstündeki paltoyu verebilmek.
Dostluk onun en ince sırlarını bilebilmektir. En mahrem anılarına ortak olabilmektir, acılarını sevincini paylaşabilmek, sevgisini anlayabilmek, öfkesini zaptedebilmektir. Bazen de karanlık gecelerinde onun yıldızı olup aydınlatabilmektır.
Gerçek dostluk bu devirde nadir bulunuyor da demek istemiyorum. Hiç bulunmuyor. Ne zaman birine gerçek dostum desem her zaman bana karşı bir yanlışını ortaya seriyor. İnsanlar tanıdıkça daha da küçülüyor ve gözünüzden düşüyor. Dostluk öyle bir şeydir ki yaşamadan bilinemez.
Bana göre dostluk demek hep gülümsemek demek değildir. Beraberce bazen gülüp bazen ağlayabilmektir. Bazen aynı yolda birlikte yürümeyi başarabilmektir. Bazen de ona kolaylık olsun diye onündeki yolları açabilmek, bazen yağmurda şemsiyesini taşımayı bilmektir. ,bazen soğukta üstündeki paltoyu verebilmek.
Dostluk onun en ince sırlarını bilebilmektir. En mahrem anılarına ortak olabilmektir, acılarını sevincini paylaşabilmek, sevgisini anlayabilmek, öfkesini zaptedebilmektir. Bazen de karanlık gecelerinde onun yıldızı olup aydınlatabilmektır.