lostyazilim
tr.link

Wordpress galeri nasıl yapılır?

16 Mesajlar 1.934 Okunma
lstbozum
tr.link

MustafaZahit MustafaZahit WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

bilimokur adlı üyeden alıntı

consolu açıp yazan hatayı gösterebilir misiniz acaba?

consol derken neyi kast ettiğinizi anlayamadım ekranda herhangi bir hata vermiyor

wmaraci
reklam

• Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

consolu açıp yazan hatayı gösterebilir misiniz acaba?

Hocam düzelttim resim seçme ekranıda açılıyor resimleride ekliyorum bu seferki sorunum single.php ye
" ID, 'vdw_gallery_id', true); ?> " bu kodu eklediğim halde herhangi birşey gözükmüyor

Güncelleme:

Hocam kodları şöyle eklediğim zaman gözüküyor
ID, 'vdw_gallery_id', true); ?>
echo wp_get_attachment_link($image, 'small');
// echo wp_get_attachment_image($image, 'large');
} ?>

div atayıp img lerine boyut atadığım zaman istediğim boyutlarada getirebiliyorum fakat bunları nasıl slider şeklinde gösterebilirim?

Hocam çok soru soruyorum kusura bakmayında şimdi resmin üzerine tıklayınca resim büyüyor ama sağa sola gitme butonu yok kapatma butonu yok sadece resim büyük kalıyor çıkmak için sayfadan geri tuşuna basmak gerekiyor bunu nasıl düzenleriz?

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
$images = get_post_meta($post->ID, 'vdw_gallery_id', true);

Bu kod resimlerin id sini dizi şeklinde $images değişkenine atar. Yani gözükmemesi normal. Dizi şeklinde görmek içinse print_r($images) veya var_dump($images) yapmanız gerekiyor. Dizi içerisindeki elemanları yazdırmak için de altta yazdığınız foreach döngüsünü kullanacaksnız.

Boyut olayına gelirsek kodunuzdaki 'small' yazan yere yeni bir boyut tanımlayabilirsiniz. Bunun için add_image_size('custom', 250, 250, true) gibi bir kod yazmanız lazım. Sonra 'small' yerine custom yazacaksınız. Fakat yeni boyutun eski resimlere uygulanması için regenerate thumbnail yapmanız lazım. Bunun için de aşağıdaki eklentiyi deneyebilirsiniz.

https://wordpress.org/plugins/ajax-thumbnail-rebuild/

• Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

$images = get_post_meta($post->ID, 'vdw_gallery_id', true);

Bu kod resimlerin id sini dizi şeklinde $images değişkenine atar. Yani gözükmemesi normal. Dizi şeklinde görmek içinse print_r($images) veya var_dump($images) yapmanız gerekiyor. Dizi içerisindeki elemanları yazdırmak için de altta yazdığınız foreach döngüsünü kullanacaksnız.

Boyut olayına gelirsek kodunuzdaki 'small' yazan yere yeni bir boyut tanımlayabilirsiniz. Bunun için add_image_size('custom', 250, 250, true) gibi bir kod yazmanız lazım. Sonra 'small' yerine custom yazacaksınız. Fakat yeni boyutun eski resimlere uygulanması için regenerate thumbnail yapmanız lazım. Bunun için de aşağıdaki eklentiyi deneyebilirsiniz.

https://wordpress.org/plugins/ajax-thumbnail-rebuild/

Hocam boyutları yapabildim css ile hallettim fakat

çok soru soruyorum kusura bakmayında şimdi resmin üzerine tıklayınca resim büyüyor ama sağa sola gitme butonu yok kapatma butonu yok sadece resim büyük kalıyor çıkmak için sayfadan geri tuşuna basmak gerekiyor bunu nasıl düzenleriz?

wmaraci
wmaraci

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
Son dediğiniz temaya özel yazılmış bir javascript. Yani tema için lightbox ayarlanmış. Bu özelliği kapatmak için ilgili javascript dosyasını ve kodlarını kaldırmanız gerekiyor. Eğer sağa sola kaydırmalı butonlu güzel bir şey entegre etmek istiyorsanız yine github üzerinden paylaşılan jquery galeri eklentilerine bakabilirsiniz. Ben bir tane önereyim size.

https://github.com/sachinchoolur/lightGallery

İlgili dökümanlar içerisinde var.

• Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

Son dediğiniz temaya özel yazılmış bir javascript. Yani tema için lightbox ayarlanmış. Bu özelliği kapatmak için ilgili javascript dosyasını ve kodlarını kaldırmanız gerekiyor. Eğer sağa sola kaydırmalı butonlu güzel bir şey entegre etmek istiyorsanız yine github üzerinden paylaşılan jquery galeri eklentilerine bakabilirsiniz. Ben bir tane önereyim size.

https://github.com/sachinchoolur/lightGallery

İlgili dökümanlar içerisinde var.

Teşekkür ederim bunu nasıl entegre edeceğim wordpresse?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al