siyahh
SEO Danışmanlığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Merhaba Arkadaşlar;
Sn. Atakan hocamın CHİP dergisinin 1 aylık ücretsiz Vidobu.com üyeliğini duyurmasından sonra üye oldum.Aylardır öğrenmek istediğim PHP dersleri için bir hevesle başladım.Şu anda Integer (rakamsal) fonksiyonlarkısmına kadar geldim.Ondan önceki işlediğim konularla alakalı az çok aklımda kaldı kodlar.Aslında ezbere gitmek istemiyorum ama çalışma şeklim şöyle;
-Sn. Hakan Çamoğlu diyelim 1. derste echo komutunu anlatıyor. Örneğin;
echo "Merhaba Dünya!";
?>
bu kodu videoda anlatıyor işte şöyle kullanılır böyle kullanılır vs... Sonra ben videonun sonuna geldiğinde DW'yi açıyorum ve işlediği kodu tek tek yazıyorum.Yazım hatası varsa videoda yazdığını kontrol ediyorum.Genellikle doğru çıkıyor.Sonra başka bir ders geçtiğim zaman bu sefer hem o dersin,hem de önceden işlediğim dersleri birleştirip kodları yazıyorum.(mesela şu an c konusunu görüyorsam önceki a ve b konularıyla alakalı kodları da yazıyorum.)bu iş ezbere mi giriyor bilmiyorum ama ilk defa videolu çalışıyorum.
Sizce doğru mu bu yaptıklarım? Daha yeni başladığım için eğer hatalı çalışıyorsam ileride sıkıntı yaşamak istemem...
Yardımlarınızı Bekliyor,
Saygılarımı sunuyorum...
Dipnot: Ayrıca Sn. Moderatörümüz Atakan hocama çok teşekkürlerimi sunuyorum.Allah ondan razı olsun o haberi görmeseydim umudumu kaybetmiştim.Bu setler gerçekten çok kaliteli...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Ben ilk 0'dan site yapımını(HTML) Hakan hocadan öğrendim.İlk önce videoyu baştan sona kadar izledim.Sonra videoyu baştan açtım ama mesela o div eklerken videoyu durdurup bende ekliyodum sonra videoya tekrar geçiyodum.Öyle öyle yapa yapa öğrendim ben
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bence doğru.Eğer doğru olmasa ben başarılı olmazdım mesela :)
kyemr
Telays.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
En güzelini yapıyorsun önceki öğrendiklerinle beraber yazıyorsun ne kadar karışık kod ne kadar hata o kadar tecrübe. :)
echo ile ekrana basmayı öğrenirsin, değişkenleri öğrenirsin değişkende ki değeri ekrana basarsın, koşul yapılarını öğrenirsin belirli koşullara uyan değişkende ki değeri ekrana basarsın, döngüleri öğrenir döngüye sokar istediğin yerde istediğin koşula uyan değişkeni ekrana basarsın. Bak hep ekleye ekleye bu iş böyledir :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yıllar önce HTML öğrendiğim günleri hatırlattın bana, önce videoları izler sonra tekrar başa alıp aynısını yazmaya çalışırdım daha sonra o yadıklarımı kendi istediğim şekilde değiştirir yeni şeyler bulur, farklı bakış açısıyla kendimi geliştirirdim..
Doğru yoldasın emin ol PHP göründüğü kadar kolay değildir ama azim sabır çaba ile bunu başarabilirsin! heleki benim gibi yüksek oranda gözleri sorunlu biri bile başardıysa..
2 kişi bu mesajı beğendi.
Hayat devam ediyor..
siyahh
SEO Danışmanlığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
arkadaşlar şu an Array kısmındayım acaba başlarda mıyım yoksa gidişatıma göre iyi mi? Açıkcası daha çoooook konu var gibime geliyor :(