lostyazilim
tr.link

Telifsiz fotoğraflar çok pahalı değil mi, bu işe girilir mi?

13 Mesajlar 2.002 Okunma
acebozum
tr.link

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

yb79 adlı üyeden alıntı

Şimdi anlatmak istediğini anladım, ama öyle bir anlatmışsınız ki tamamen site kurmaya yönelik gibi anlaşılıyor.Zaten webmaster forumundayız.
O zaman tüm anlattıklarım site kuracaklara gelsin:)
Düşündüğün şey birkaç açıdan başarısız olabilir.
Şöyle ki, yükleme yapacağın fotoğrafların instagramda daha önceden yayınlanmamış olması gerekir.Onu da fotoğrafçılarla anlaşırım canım ne olacak diyorsan, yani sadece sana 10 kuruştan çekeceklerse en baştaki yazımda anlattığım 3 kuruşa 5 köfte olmaz çıkarımı yapılır.
Şöyle ki, ben microstock siteleri için çizimler yapıyorum.Elimde bugünkü değeri 10 bin tl olan bir tablet (artan dolar kuru ile..) ve çok uzun yılların mesleki tecrübesi var.Dolayısıyla bir günde 500 görsel üretebilirim.Ama ben 3-5 görsel üretmeyi seçiyorum.Çünkü üreteceğim beş yüz içerik bana kalitesiz olduğundan bir şey kazandırmaz.Yani stock işinde fazla sayıda üretmek yerine kaliteli içerik üretmek çok daha akıllıca olur. 10 kuruşluk içerikten bir kalite beklemek, satış yapmasını beklemek bence iyi bir fikir değil.Ama tabi bu sektörde site kurup adsense'den gelir beklemekten kat ve kat dediğin daha mantıklı.

hocam 10 kuruş olmasında 10 tl olsun diyelim, 5 bin lira bütçe ile 500 tane foto eder, 500 adet fotograf aylık ne kazandırır, sonra her ay 50-100 tane daha yükleriz gelen parayla.

googleasistan
webimgo

yb79 yb79 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 555
  • Beğeniler 286 / 212
  • Ticaret 1, (%100)
Tane diye bir şey yok kalite var bunu anlatmaya çabalıyorum.
Bin tane yüklersen 1 dolar kazanırsın.Bir tane yüklersin bin dolar kazanırsın.
Söylediğim örnekteki rakamlar gerçek, abartı yok...Bu iş tamamen böyle..
Ama madem meraklısın ve dediğin gibi birkaç yıl sonra google'ın önlem almasıyla bu işler daha değerlenecek o zaman 3-4 bin TL lik bir fotoğraf makinası alıp kendin çekmeye ne dersin?Hem bir hobin olur hem de uzun vadede belki bir gelir elde edersin.Ama kısa vadede bu da imkansız.Tecrübe, kendini geliştirme işi öğrenme (stock görseli satış mantığını) gibi süreçlerden geçmen gerekir.Kısa vadede birkaç yılda bu işe sıfırdan fotoğrafçılık yaparak 200-300 dolar kazanması aylık çok çok zor.Resim işinde (vektör) ise imkansız.

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

yb79 adlı üyeden alıntı

Tane diye bir şey yok kalite var bunu anlatmaya çabalıyorum.
Bin tane yüklersen 1 dolar kazanırsın.Bir tane yüklersin bin dolar kazanırsın.
Söylediğim örnekteki rakamlar gerçek, abartı yok...Bu iş tamamen böyle..
Ama madem meraklısın ve dediğin gibi birkaç yıl sonra google'ın önlem almasıyla bu işler daha değerlenecek o zaman 3-4 bin TL lik bir fotoğraf makinası alıp kendin çekmeye ne dersin?Hem bir hobin olur hem de uzun vadede belki bir gelir elde edersin.Ama kısa vadede bu da imkansız.Tecrübe, kendini geliştirme işi öğrenme (stock görseli satış mantığını) gibi süreçlerden geçmen gerekir.Kısa vadede birkaç yılda bu işe sıfırdan fotoğrafçılık yaparak 200-300 dolar kazanması aylık çok çok zor.Resim işinde (vektör) ise imkansız.

anladığım kadarıyla bu işte para var, 200 fotoyla 200 dolar kazanan da var, 2 bin fotoyla 200 dolar kazanan da. nette bu şekilde bilgiler buldum. 5 bin foto güzel bir çalışmayla aylık 500 dolar kazandırır sanırım sonra dediğiniz gibi hobi olarak takılıp bir kaç fotoğrafçıyla da anlaşırsak ilerleyen yıllarda iyi bir noktaya gelir bu iş.

200 foto ile 200 dolar kazanmış; https://prnt.sc/kw5uho
2 bin foto ile 200 dolar kazanmış: https://www.shutterstock.com/g/sunphotography7?language=en

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al