Önce şununla tüm öne çıkarılmış görselleri sildim.
DELETE FROM wp_postmeta WHERE meta_key = '_thumbnail_id';
Daha sonra şununla yazılarda resmi öne çıkarılmış görsel olarak atadım.
insert into wp_postmeta (meta_value, meta_key, post_id) select DISTINCT(ID), post_type , post_parent from wp_posts where post_type= 'attachment' and post_parent !=0 and post_status='inherit';
update wp_postmeta set meta_key = '_thumbnail_id' where meta_key='attachment'
Fakat gördüm ki aynı resimler geri geliyor. Boyut vs değiştirmiştim. Sonra sorgu ile değil de mediatools, generator vs eklentileri ile denedim yine aynı resimler geri geliyor. Sonradan fark ettim ki meğer '_wp_attachment_metadata' altında bu öne çıkarılmış görseller duruyormuş.
Sonra
DELETE FROM wp_postmeta WHERE meta_key = '_wp_attachment_metadata';
ile komple hepsini sildim. Bundan sonra çözemediğim birsorun meydana geldi. Bunu sildikten sonra sayfalarda öne çıkarılmış resimlerin hiç biri görünmüyor eklesek bile. Manuel eklemeyi denedim, eklenti ile, sorgu ile hepsini denedim ama öne çıkarılmış görseller sayfalarda görünmüyor. Resimler yazıda duruyor, editörü açtığımda öne çıkarılmıl görsel resim yerinde resim ama herşey normal gibi ama sayfalarda çıkmıyor (yani thumbnail şeklinde çıkmıyor)
Konuyu bu şekilde anlatmasam kesin tema kaynaklı derseniz ama değil. Ben yinede farklı temada denedim ama eski db'yi yükleyince normale dönüyor. Yani tema ile alakalı değil. _wp_attachment_metadata silince oldu herşey. Bunu silince editörde çıksa bile sayfalarda öne çıkarılmış görsel görünmüyor.
Şimdi eğer öne çıkarılmış görsel _wp_attachment_metadata ile alakalıyla _thumbnail_id ne işi yarıyor anlayamadım bir türlü. Dünden beri bir sürü eklenti veya kod denedim ama _wp_attachment_metadata alanını temizleyince tekrar öne çıkarılmış görselleri nasıl gösterebiliriz bulamadım. (_thumbnail_id eklesek bile görünmüyor)
Özetle tekrar nasıl oluşturabilirim? teşekkürler