Arkadaşlar Merhaba,
Bir aydan beri cloudflare kullanmaktayım yanlız çözemediğim cache durumu var. Sitem öncelikle klasik blog sitesi fakat anasayfaya son yüklenen postlar ve populer yazılar sıralanmakta yani statik değilde dinamik içerik var. Kendim Cache olarak ise litespeed kullanıyorum. Her post yayınlayığım zaman yada güncelleme halinde litespeed full cacheyi siliyor ve son yazılar ve populer olanlar haliyle ana sayfada değişiklik yapıyordu. Şİmdi Cloudflarenin page rules kısmından aşağıdaki kuralları yaptım. bunu ise internette araştırınca buldum. Birde her 2 günde bir post yüklediğim için cloudflarede 2 gün gibi ayarları yaptım. Gelelim soruna. Her post yüklediğimde yerel cache kendisi sıfırlıyor ve aynı zamanda cloudflare ayarlarında 2 gün yaptıgım için 10 dakika sonrada cloudflare cacheyi sıfırlıyor. Ben bu sıfırlanan cacheden sonra gelen güncellemeleri sadece gizli sekmede görüyorum. Normal tab'dan ise malesef gözükmüyor.Fakat garip bir ayrıntı ise normal tab'dan girdiğimde eğer sayfayı yenile dersem hemen yeni yüklediğim postlar yada populer yazılardaki değişiklikler çıkıyor. Bu siteye daha önce hiç girmemişler için sorun olmasada sürekli giren müdavimler için sayfayı tazele demedende çıkmıyorki açıkçası kimseyede sayfayı yenileyin diye denemez.Benim kendi gördüğüm tarayıcının kendi cachesine takılıp kaldım. Yaptıgım cache ile alakalı ayarlar aşağıdaki gibidir. Umarım doğru anlatabilmişimdir.
Şimdiden yardım için teşekkürler.
Not: Bu ayarları yaptıktan sonra cloudflareden full cache temizlemeyide yaptım.