Sedat adlı üyeden alıntı

@dogubaklaci diğer bir platformda baya satışı var peynir ekmek gibi satıyor ama aşağıdaki sorular takıldı aklıma işte
5 Adet Paylaşımlı İp Adresi ( paylaşımlı olması kötü mü )
4 site için yeterli mi


Tüm hosting paketlerinde paylaşımlı ip kullanılır ve sunucudaki herkes paylaşılan ip adresini kullanır. En fazla son iki rakamı değişebiliyor bazen.

Almayı düşündüğünüz pakette büyük ihtimal ip blokları farklıdır ama yine bu ip adreslerini tüm sunucu kullanıyordur. Detayı satın almak istediğiniz firmaya sorun.

dogubaklaci adlı üyeden alıntı

Paylaşımlı olması tabii ki iyi şöyle açıklayabilirim normalde sunucu üzerinden verilen ip adresini kullanırsınız bu da örneğin reseller üzerinde 10 tane site var 10una da aynı ip adresi demek yani seo için paravan blog ya da backlink amaçlı site açacaksanız bunların bir faydası olmayacaktır fakat paylaşımlı ip ile bu sorun çözülmüş olacaktır. Ayrıca paylaşımlı ipler de ek olarak belli bir ücretle satılmaktadır. Ücretsiz olması epey güzel..


Siz sanırım sabit ip adresiyle karıştırdınız. Paylaşımlı ip adresi sunucudaki herhangi bir siteden dolayı blacklist'e girerse ip adresini kullanan herkes zarar görür. Sabit ip adresindeyse sadece size aittir ve diğer sitelerden etkilenmez. Ek olarak paylaşımlı ip adresi ücretle satılmaz, ücretli satılan sabit ip adresidir.