lostyazilim
tr.link

SEO ve Domain (Alan Adı) Hakkında Soru?

3 Mesajlar 604 Okunma
lstbozum
tr.link

WebAsmek WebAsmek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web / SEO
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 143
  • Beğeniler 46 / 46
  • Ticaret 9, (%100)
Merhaba;

Uzun yıllardır sektördeyim ancak böyle bir girişimde bulunmadım. Bende sizlerin değerli fikir ve düşünceleri doğrultusunda değerlendirmek istedim.

Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Aslında direkt olarak Adsense mantığındaki düşünürsek ciddi oranlarda güzel gelirler elde edilebilir. Domaini tam anlamıyla belirtmeyeceğim ancak farklı kelimelerde anlatmaya çalışıcam.

-

Şöyle düşünelim bir Kelime var ve türevlerinin yarısında türkçe yarısında Ingilizce kelimelerden oluştuğunu düşünelim.

EkonomyHaberleri.com gibi Ancak tüm kaynak ve içerik tamamen türkçe olacaktır.

Doğru Kelime: Economy

Akılda kalıcılığı muhakkak etkileşim yaratmayacaktır. Ancak kaliteli ve düzenli içerik ile ardından planlanmış bir backlink inşasıyla en azından arama motorlarıyla ciddi oranlı bir ziyaretçi kitlesi oluşturulabilir gibime geliyor ya sizce?

Diğer bir sorum ise Google böyle bir domaine nasıl tepki verir? Türkçe kaynak niteliğinde direkt Ekonomi Olarak mı anlayacaktır?

Web Asmek - Creative Web Studio

wmaraci
reklam

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1337
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)
Sahsi gorusum direk ekonomi olarak algilamayacagim gibi kullanicilar icinde yari ingilizce yari Turkce bu ne perhiz bu ne lahana tursunu diye ttabir edilen anlamsizligi yaratacaktir. Ben anlam veremiyorum domain ya Turkce ya ingilizce olmali yarisi oyle yarisi boyle antipatik geliyor.

kurumsaldatacom kurumsaldatacom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ç**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 6 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
trafik almayacak bir domain, arama hacmi yok yani anahtar kelimeleriniz domain içinde yer almayacak, ne türkçe nede ingilizce hedefiniz olmalı ve doğru anahtar kelimeler içeren domainler tercih etmelisiniz.

Kurumsaldata.com | Web Tasarım | Web Yazılım | Seo
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al