1- Makaleleri benim yazmam gerek. :)
2- Site güncelliği çok sık olursa, yani günde 10 yazı falan bence mümkündür.
3- İzlenecek yolda önemlidir. Birbiri ile bağlantılı konuların yazılması, bence daha yararlıdır.
Örnek: Tüp bebek Nedir?
Tüp bebek aşamaları
Tüp bebek tedavisi öncesi yapılması gerekenler vs
3. madde sadece detay olsa da, ciddi anlamda kaliteli makaleler ve sitenin sık güncellenmesi ile bence mümkündür.
Site hızı vb. şeylerde, illaki ayrı bir öneme sahiptir.
Maalesef ki bir çoğumuz SEO uyumlu makalenin, sadece anahtar kelimelerin belirli yerlerde ve sayılarda geçmesi olduğunu zannediyor.
İmla kuralları, kullanıcı odaklı SEO uyumu, Cümle kelime sayıları, paragraf ve alt başlıkların kapsadığı kelime sayıları gibi birçok etken, makalenin SEO uyumu açısından oldukça önemlidir.
Yani bir makalenin ciddi anlamda SEO uyumuna hakim olması için, belki de 20'nin üzerinde kriter sayabilirim.
Arama motorları, her dilin Dil Kurumunun öngördüğü kuralları bildiğini biliyorum. Yani virgül olmasa, nokta unutulsa ne olur diye bir şey yoktur. Noktadan sonra büyük harfle başlaması gerektiğine kadar, her konuya hakim robot ve yazılımlar mevcuttur. Bir yazı yazarken gördüğümüz kırmızı çizgiler, böyle bir kelimenin yazım diliniz için geçerli olmadığı anlamını taşıması da, buna en büyük örnektir.
Örneğin world'de bir yazı yazarken; "gelsende gelmesende" kelimelerini bu şekilde yazdığınızda, altta kırmızı çizgiler oluşurken, "Gelsen de, gelmesen de" yazdığınızda bu çizgiler kaybolacaktır. Yani arama motorları, yazım dilinize ait imla kurallarına kadar, birçok şeye fazlasıyla hakimdir.
Konu dağılmış olsa da, özetle SEO uyumlu makalelerden genel kasıt değil, gerçek kasıtla yazılan makaleler işinizi görebilir.
Kolaylıklar dilerim.