Kendilerini çağrı merkezi görevlisi olarak tanıtıp kart aidatlarının geri ödeneceğini söyleyerek 740 kişiyi kandıran **************lar bu kişilerden 1 Milyon 529 Bin Tl elde etti. Detaylar haberimizde.

İstanbul’da 2016 yılında çağrı merkezi şeklinde sistem kuran **************lar, vatandaşları internet üzerinde arayıp kart aidatları ve kredi dosya masraflarının iadesini sağladıklarını söyleyip inandırdılar.



Herhangi bir banka aracılığı olmadan yüksek tutarlı iadeleri gerçekleştirecekleri yönünde bilgiler veren **************lar, ikna ettikleri vatandaşlardan hizmet bedeli adı altında bir komisyon talep ettiler. Komisyon tahsilatının yapılabilmesi için de vatandaştan kredi kartı bilgilerini istediler. Aldıkları bilgilerle de kredi kartlarından para çekimi yaptılar.

Komisyon ücretleri alındı ve tahmin edebileceğiniz üzere iade işlemleri gerçekleşmedi. 41 Kişi savcılığa başvuru yaptı ve yukarda yazdığımız değerlerin gerçekleştiğini tespit etti. Ayrıca savcılık bu 31 şüpheli kişi hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Kaynak: https://www.technosfer.com/dolandiricilar-kredi-kartlarindan-1-5-milyon-tl-kazandi/