Facebook, konum tabanlı özellik ve uygulamalarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan ve resmi olarak tanıtılmayan servisin adı ise “Find Friends Nearby”.

Facebook mühendislerinden ve uygulama ile yakından ilgilenen kişi olan Ryan Patterson, uygulamanın ilk olarak Friendshake adını taşıdığını ve konum olarak birbirine yakın olan, ortak ilgi alanlarına sahip kişilere iletişim kolaylığı sağlamak olarak özetle ifade ediyor. Uygulama size sadece yakın konumdaki arkadaşları değil, arkadaşınız olmayan kişileri de gösterebiliyor.

Uygulamayı hemen şimdi denemek için Facebook ile giriş yapılmış bir tarayıcı üzerinden http://fb.com/ffn adresini ziyaret etmeniz ve tarayıcınızı konumuzunuz tespit etmesine izin vermeniz yeterli. Bununla birlikte mobil cihazınız üzerinden de uygulamayı deneyebilirsiniz.

Ofisimizde yaptığımız denemeler pek sağlıklı sonuç almadığımızı belirtelim. Ürünün gelişme aşamasında oluşunu göz önünde bulundurursak uygulama gelecek vadediyor. Diğer yandan uygulamanın kullanıcılar açısından nasıl bir ihtiyacı karşılayacağı ya nasıl bir hizmeti onlar için ihtiyaç haline getireceği henüz kesin hatlarla çizilmemiş görünüyor.

Kaynak: Tamindir