mmturus23 adlı üyeden alıntı

Marstyson Mesela "gram altın fiyatları" normal anahtar kelimeniz olsun.Ama bazı bireyler "istanbul altın gramı neden pahalı" yada "altinlarin gramca ücretleri" veya "groam atln" gibi saçma kelimeler ile arama yapıp sizin sitenize ulaşıyor.Bunlar eşsiz kelime diye algılanıyor.Çünkü bu şekilde yapılan aramalar çok kısıtlı ve farklı oluyor.Analitikte sitenze girenlerin telefon modellerine, konumlarına kadar bilgi alınabildiği için bu güncellemeyi yapmış, diye düşünüyorum.Verdiğim örnekte tam olarak bilgi veremesem de anlatmaya çalıştım.

EDİT: Ayrıca gmail hesabıyla Chrome'a giriş yapmış ve bu hesap üzerinden arama yapan kişilerin, yaptığı aramaların gizliliğini sağlamak ve bu bilgilerin 3. şahışların eline geçmesini önlemek adına yapılan bir güncelleme.
Ayrıca analitik verilerini incelediğinizde sitenize gelenlerin "en çok kullanılan anahtar kelimeleri" kısmında "not provided" diye bir kelime görünür.Kelime hakkında bilgi alınamadı, sağlanamadı anlamına gelir fakat buda aynı şekilde kullanıcı gizliliğini korumak adına Google'ın yaptığı bir şeydir.
Daha önceleri not provided kısmında gösterilen bu kelimelerden bazılarını artık Analitik, kullanıcılarına göstermiyor.İşte buda Google Analitik'in hitleri yanlış ve olduğundan daha az göstermesinin sebeplerinden.

Ek olarak: Bildiğiniz gibi not provided olarak görünen kelimeleri, Google Analitik üzerinden bazı ayarları değiştirerek görebiliyoruz.Bunuda belirtmek istedim.

O ayarların nasıl olduğu hakkında internete bir bilgi var mı ? Ben de hep merak ediyorum not provided ları