Öncelikle bu konuyu bir KADIN olarak açıyorum.

Cif isimli temizlik şirketinin Twitter reklamını gördüm. Ailede eşitlik vs vs.

Şöyle bir düşündüm benim annem ev hanımıydı babam memurdu

Annem ev işleri ile ilgilendiği için babam sürekli hanım sana da ssk lazım bazen bizden çok çalışıyorsun şakası yapardı

Ev hanımlığını erkeğine bir hizmet ya da kölelik olarak gören zihniyet bayağı bir yayılmış tabi bu zihniyeti yaymaya çalışanların da kim olduğu aslında belli de neyse.

Değerli arkadaşlar eğer bir evde kadın da erkekte çalışıyorsa zaten o evde ya bir bu işlere bakan ayrıca kişi vardır bayan değil KİŞİ (villasında erkek çalışan var) ya da erkekte kadında mesela erkek; WC banyo perde takılması ve diğer işler iken kadın çamaşır bulaşık vs yapar ortaklaşa bitirilir. Bu her zaman böyleydi istisnalar kaideyi bozamaz.

Ancak bayan çalışmıyordur evindedir akşam yemek yapmasın, bulaşık yıkamasın, çamaşır asmasın neden o onun işi değil ki böyle saçma bir düşünce var mı ya? Ev hanımlığı başlı başına bir meslektir herkes yapamaz bu işi e bayan çalışmıyorsa bu işleri icra etmesi nasıl geri kafalılık modern olmayan bir aile tipi görülebilir?

Cif ailesi bugüne kadar neredeyse HER MARKANIN KADINLARI VEYA KADINLARIN BAZI ŞEYLERİNİ kullanarak ürün pazarlaması yapıldığını unutmuş olmalı ki;







Sayısız örnek koyulur bu işe

Unutmuş olmalı ki böyle bir Tweet ile kadınlarla nasıl bir bağ kurmak istiyorsa ÜRÜN PAZARLAMASINDA reklamdan ancak bu kadar zarar edilir.

Bunlar benim kişisel düşüncelerimdir karşı çıkılır çıkılmaz ben çalışmasam ev işlerimi yapar kocama bir kase çorbayı çok görmem sabahtan akşama kadar uzman çavuşları eğitiyordu bir dönem eve gelmediği günleri ben bilirim

Kadınlar ailelerine sahip çıkacağına artık nasıl bir algı ile yönetiliyorlarsa sapkınlık içindeler

Buradan belki görürler Cif ailesine de mesajım var;

Bugüne kadar mutfaktan banyoya sizin ürünlerinizi alıyordum Allah için ürünleriniz güzel ama KESİNLİKLE ALMAYACAĞIM