Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Arkadaşım da aynı hatayı yaptı çevresindeki herkes inşaat dedi, ben yazma hata yapıyorsun elektronik veya makina istiyordu, dedim 2sini yaz ama inşaat yazma. Gitti yazdı inşaat çıktı. Şu an hiç memnun değil. Mesleği de sevmiyor. Benim aklımda hep mekatronik bilgisayar makina ve elektronik vardı bunların hepsi birbiriyle baglantili meslekler ben gittim çevrem ne derse desin bunları yazdım. Bu yaz avrupaya geçiş yapıyorum burslu olarak.Kısaca hayatta verdiğimiz kararlar hayatımızı oluşturan bir bütün. Hayatta verdiğimiz kararların sonucundan ibaretiz derim hep. Bu yüzden ailem dahil kimseyi dinlemem dinlemedim. Hayatta verdiğimiz her kararın neticesini kendimiz çekeceğiz sonuç olarak. Bir yerden sonra yalnız kalacağımız hayatta başkalarının fikirleriyle hareket etmek cidden saçmalık.
Hata yapmışsıniz bir ömür çekeceksiniz mesela. Ben tek meslek de istemedim açıkçası yani ben bilgisayar muhendisliğini ya da(Computer science diye geçer yabancılarda) bilimlerini ruh dış aksanını da yani mekaniği de beden olarak tanımlarım. Hem ruh hem beden yapmak her zaman ilgi noktam olmuştur bu yüzden harici olarak elektronik ve mekanik aksanlar üzerine kendimi geliştiriyorum. Bu da üniversitenin size katamayacağı bir özellik mesela. Her şey insanın elinde şans faktörü siz elinizden geleni yapıp iradenizi sonuna kadar kullandıktan sonraki ulaşamayacağınız aşama arasina giren merdiven oluyor. Bunun harici her şey insanın elinde.
Bahsettiğim olaylar 2009 civarlarında geçtiği için henüz 17-18 yaşındaydım. Bu kadar kişi diyorsa vardır bir bildikleri diye düşündüm. Ama yokmuş malesef. Olsun yine de hayatta keşke dememek lazım. :)