Cif, Unilever isimli uluslararası bir şirketin kolu. Uluslar arası şirket dediğinde işin içine sermaye girer, kapitalizm girer, emperyalizm girer. Bu mantığın - ideolojinin etiği, acıması yoktur. Esen her rüzgarı kendisine malzeme eder, çağa uyum sağlar yoksa barınamaz.

Feminizm çağın rüzgarı. Ben herhangi bir kitaba bağlı değilim, "din" denen olgulardan hiçbirini kabul etmeyen bir insanım. Reklamda demvurulan konuya katılıyorum; ev hanımı da olabilir, çalışan da olabilir bu bir fark yaratmaz ev ortak yaşam alanıdır sadece eve para getirerek bütün sorumluluğu başından atmış olmak bana mantıklı gelmiyor. 25 yaşında bir insan olarak kimseye muhtaç değilim; aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim, temizlik yaparım, kendi çamaşırımı kendim ütülerim bunun için neden bir kadına ihtiyaç duyayım ki? Kadın mutfak robotu mu, elektrik süpürgesi mi, çamaşır makinası mı?

Cif gibi bir markanın bu reklamı yapması bana samimi gelmiyor ancak toplumsal olarak belki işe yarar, buna da sevinirim. Kaldı ki reklamda bir istatistik vermiş %86 oranında kadının tek işinin ev işleri olduğu algısı var ülkede, ne kadar saçma...