Arkadaşlar bütün soruları cevaplayabilirim. her prosedürü biliyorum. Açtırma ve çözüm odağı hakkında yakında konu açacağım.

Öncelikle açtırmak için
1. dereceden (Anne veya Baba) veli niz ile size uygun bir iş bankası şubesine gidip ilk imza hesabı açtırmak istiyorum diyorsunuz. Giderken yanınıza Kendi kimliğinizi , velinizin kimliğini ve eğer öğrenci iseniz öğrenci belgenizi (öğrenci değilseniz aylık 2,40 TL kesiyor) götürüyorsunuz. Veli sadece 2 imza atıyor.(Benim gittiğimde sistem kilitliydi velim 2 imza attı ve gitti. geri kalan herşeyi ben yaptım) geri kalan bütün işlemleri yapabiliyorsunuz. Hesap açarken sizden hiç bir ücret kesilmiyor. Şans oyunları ödemesi ve eft yapamıyorsunuz. (18 yaşına kadar) Hesabı açtırdığınız gün içerisinde internet şubesini kullanmaya başlayabilirsiniz. kullanmak için yapmanız gerekenler 444 0202 yi arayıp interaktif şifrenizi almaktır. izlemeniz gereken yol 444 02 02 yi tuşlayıp interaktif şifre için müşteri temsilcisi ile görüş seçeceniği tuşluyorsunuz. daha sonrasında size verilen mevduat cüzdanındaki müşteri numaranızı tuşlayıp sağ alt köşedeki kare tuşuna basıyorsunuz. müşteri temsilcisine bağlanıp bilgilerinizi doğruladıktan sonra interaktif şifreyi tuşlamak için yönlendiriyor. 6 haneli şifreyi oluşturduktan sonra iş bankası internet şubesine girip sadece müşteri numaranızı girerek giriş yapıyorsunuz (oradaki şifre interaktif şifre değil !) interaktif şifreyi ve cep telefonunuza gelen onay kodunu doğrulayarak yeni şifrenizi belirliyorsunuz. hesap ilk açıldığında bazı işlemler kısıtlı oluyor. 444 02 02 yi arayarak yada kartınız geldikten sonra bankamatikten yapacağınız işlemleri açabiliyorsunuz (eft ve şans oyunları ödemesi 18 yaşına kadar kısıtlı). başvuru yaptıktan yaklaşık 1 yada 2 hafta sonra kart evinize postalanıyor. soracağınız başka sorular varsa konu altından alabilirim.