Yeninesil44 kullanılır olur. İhtiyaç var denmedi ki. Laravel bu konuda kendi geliştirmeleri ile daha kolay yazmanızı sağlıyor. Burada benim anlatmak istediğim içine girdiği dünyanın ne kadar büyük olduğunu bilemiyor yeni/orta php öğrenenler. Daha hafif frameworkler var. Codeigniter, Slim, Phalcon vs vs gibi. Bunlar nispeten daha hızlı. Ancak yeni/orta phpci arkadaş bunlara başladığında tıkandığı noktalarda laravel dürtüyor ilerletiyor. Geniş ve kaliteli desteği internetten rahat buluyorlar. Youtube da web geliştirmenin her dalına dokunan laravel odaklı ücretsiz eğitim kaynıyor. Benim dikkat çektiğim nokta bu.
Sizin kullanılabilir dediğiniz şeyi işte bu yeni/orta seviye arkadaşımız kurana kadar, anlayana kadar 1 ay geçiyor. Biz önce ürünü bir üretebilelim daha sonra fabrikanın geliştirmesine kafa yorarız. Tabi bu söylediklerim yeni/orta seviye php bilenler için. Bir kaç projeyi tamamlamış neyin ne olduğunu anlayan adam zaten kendi araştırmasını yapar, ihtiyacına göre cevap bulur.
zeytin8899 üstünlük olayı çok fazla detaı olan bir konu. Ne yapmak istiyorsun diye sormak gerekiyor en başta. Bir basit blog sistemini her framework ile yaparsın. Aynı blog sistemine farklı özellikler eklemek istediğinde kullanılacak öğerleri yine laravel içerisinde bulabiliyorsun. Laraveli geliştirenler bunları düşünerek geliştiriyor. Diğer daha hızlı, küçük çaplı frameworkler bunlara dokunmuyor. (Dokunmuyor demek kötü demek değil. Tercih yapı meselesi.) Sen kendin paket/kütüphane ekleyerek aynı sonuca gitmeye çalışıyorsun. Yani kardeşim sen bu kolayı bizden almadın bedavasını da git satın aldığın yerden al demiyor. Örnek olarak mesela 100.000 adet mail göndermek istiyorsun. Bu mailleri https://laravel.com/docs/5.7/queues deki sistem ile sıraya koyarak gönderebilirsin. Her türlü açıklası da dökümantasyonda var. Ha bunu her sistem ile yapabilirsin. Codeigniter da ise mesela https://github.com/marsanla/Codeigniter-jobQueue paket ile yapabilirsin. E bu paketi kim yazmış, mahmut abi 4 yıl önce yazmış. Sen hata aldığında zaten php de yenisin mahmut abiye mesaj atacan da o cevap verecek de ölme eşşeğim ölme.