gencturk kesinlikle. Yaşadığınız sorunlarda destek alabilmek açısından da WPML önemli.

Tabi ilk olarak Polylang deneyebilirsiniz görmek açısından. Sorun yaratırsa hostinginizi sıfırlayıp temiz WP kurulumuyla diğerlerini deneyin. Eğer deneme yapmak istiyorsanız kendi resellerimden ücretsiz hosting ve domain tahsis edebilirim test yapmanız açısından. Çok dilli projeleri destekliyorum eğer hosting vb imkan yoksa.

Multisite kurulması kolay, kullanımı zordur. Eğer illaki multisite kuracağım derseniz yükleyeceğiniz tüm eklentileri ve temanızı, multisite uyumlu olup olmadığını İngilizce sitelerden veya kendi geliştiricilerine sorarak öğrenmeniz yararınıza olur.

SEO açısından ise iki noktaya dikkat etseniz fazlasıyla yeterli. Her bir dil için SEO ayarlarını normal tek site kuruyormuş gibi ayrı ayrı yapın. Google'ın gözünde bu siteleri bağlayacak olan şey hreflang adı verilen sitenin head kısmında bulunan meta bilgileridir. Bu hreflang dediğimiz şeyi de zaten eklentiler otomatik olarak sitenize ekleyecek.
https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=tr

İkinci dikkat etmeniz gereken husus ise, ziyaretçilerin kullandıkları tarayıcı diline göre yönlendirme yapmayın. Google botları da bu yönlendirmelerden etkilenebiliyor. Sorun yaratabilir bu durum.

Rica ederim bu arada, iyi çalışmalar.