Yaklaşık 10 senedir aktif blog yazarlığı yapıyorum. 2-3 tane genel blog açma tecrübem oldu. Daha farklı bloglar vs. Ancak en son vardığım sonuç şu oldu. Genel bloglara harcanan enerjiyi daha spesifik bir alana yöneltseydik şuan kurulu ve işleyen bir tezgahımız olurdu.
Genel blogları güncellemek bir dert. İnsanları kalitesiz içeriklerle sayfada tutmak bir dert, markalaşmak ayrı bir dert. Doalyısıyla ben heyecanla genel blog kasan arkadaşları anlamıyorum.
Genel blogların sırtını dayadıkları içeriklerin hepsini artık ulusal haber siteleri üstleniyor. Artık Yds sonuçlarını sizin sitenizden kimse okumuyor, emin olun.
Dolayısıyla genel bloglara harcadığımız enerjileri sorgulayalım. Daha spesifik alanlarda derinlikli bilgiler sunalım.
Şahsen ben genel bir blogtaki tespih yazısını okuyacağıma, bir hobi blogundaki yahut bir tesbih blogundaki yazıyı okur ve tıklarım.
Mesela bir tane blogumdan bahsedeyim. Şimdiye kadar ki en başarılı olan blogum. egitimyonetimi.org Kaliteli bir kitlem var. Tıklamalar iyi. Sayfada kalma iyi. Etkileşim iyi. Ben bunu ilerletmekten de zevk duyuyorum. Genel bloglar gibi ömür törpüsü bir iş değil?
Bu konuda aksi düşünen arkadaşların tezlerini merak ediyorum. Genel bloglar, hayatımızdan çaldığı ömür sermayesinin ne kadarını maddi olarak bize veriyor?