Merhaba,

2 ay önce açtığımız ve henüz içerik eklemeye başlamadığımız sitemizde ilk girişte hız sorunu yaşıyoruz.

1-2 saat gibi belli aralıklarla direkt link veya google aramada siteye girmeye çalışırken siteye ilk giriş 10 saniye sürüyor. Siteye girdikten sonra diğer yazı/sayfalara girerken tabiri caizse fişek gibi giriyor. Ama 1-2 saat sonra tekrar girince siteye ilk giriş yine 10 saniye sürüyor.

Site 1 ay açık kaldıktan sonra bir anda böyle oldu. Bizde siteyi 4 kere tekrar kurduk. Hem biz hem hosting firması tarafından 2 şer defa kuruldu.Ücretli/ücretsiz temalarda denedim. Cache/virüs programlarındandır belki diyip onlarsızda denedim sorun yine düzelmedi. Google hız testinde masaüstü optimizasyonu ortalama %85. Hosting firmamda optimizasyondan veya kendilerinden kaynaklı bir durum olmadığını belirtti.

Kısacası siteye belli aralıklarla ilk kez girildiğinde 10 saniye sürüyor. Girdikten sonra hızlı bir şekilde kullanılıyor. 1-2 saat sonra yine aynısı oluyor. Sıfır bir sitede neden böyle bir şey oluyor anlamış değilim.

Böyle bir soruna ilk defa rastlıyorum internette de göremedim. O yüzden bir çözüm bulamadık. Ne ile alakalı olabilir konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Hosting ile alakalı bir problem olduğunu düşünmesem de son bir deneme olarak hosting değişikliği deneyeceğiz. Çözümü konusunda yardımcı olmak isteyenlere özel mesaj olarak site ismini mesaj atabilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Güzel hosting WP Beşsite Limitsiz hosting paketini kullanıyorum.
Islemag teması şuan aktif.
Sitede şuan kullandığımız eklentiler;
a3 Lazy Load
Loginizer
TinyMCE Advanced
WP Süper Cache
WPS Hide Login
Yoast Seo