Aileye yük olmamak icin kendi ihtiyaclarimin tamamini kendim karsiliyorum. Kalanla da onlara yardim ediyorum. Yani para kazanma konusunda taşı sıksa suyunu cikarir derler ya oyleyimdir. 4 5 ten fazla alanda yetkinim boş zamanlarımda da bu sayiyi arttirmaya yonelik calisiyorum. Artik tek bir iş ile yasam maalesef cok zorlasti.

Ailesi vs.. olanlar icin ne desek boş. Geçim çok zor. Aylık 2 bin TL mutfağa giriyor inanın yememiz gereken temel besinleri anca alabiliyoruz. Ha bir öğrenci yaşamından çok memur gibi yaşam sürüyorum orası ayrı. Yani afedersiniz eşşek gibi çalışıyorum fakat maddi anlamda çok zorluk çekmiyorum en azından. Sigara vs.. de olmayınca birikim de yapılıyor.

Arkadaşım da uni 2.sinif ogrencisi aileden hazir para ve burs ile geciniyor. Sonra şikayet falan ediyor. Acikcasi ben uniye giden bir öğrencinin calismasinin mutlak gerektigini dusunuyorum. Bu ülkede böyle. Gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor. Başinizi kurtarana kadar oyunu şartlarina göre oynayacaksiniz. Birde yanliş anlaşilmaya müsait olmamasi için parantez açayım (Kurnaz) olun. Bu zamanda tilki olmayan ekmek bulamaz.

Yaz tatillerinde ülke ülke gezen avrupali gencler degiliz biz. Her birimizin gelecek kaygisi umutlari hayalleri ve cebindeki şinkirdayan bozukluklari var :) Alman bir kiz arkadasim vardi sohbet esnasinda kaç ulke gezdin sorusunu sordum bana 12 demişti. 19 yaşında bu kiz daha. Valla iyi ki sen kaç ulke gezdin demedi :) yerin dibine girmelik bir andı.

Kısaca bu duzene dur demek senin elinde. Kendi imkanlarıni yarat. Her şartta hayatta kalmayı becerebilmek gerekiyor bu ülkede

Edit; bu arada yurtta falan kalmıyorum ayrı ev tuttum. Ben yurt ortamına 3dakikadan fazla dayanamadım maalesef. Sırf bunun icin bile değer her şeye