4everturk Hocam inanın smtp sunucunuza anlık 1000 email göndermesini iletmeniz aşırı bir yük değil. Tam tersi komik bir rakam. Sunucunuz linux mı windows mu? Şuanda hosting paneli ve smtp server olarak ne kurulu iletebilir misiniz.

MTA dediğimiz şey online hizmet alıp dışarıdan kullandığımız servisler değildir. Mail gönderme yeteneği olan herhangi bir cihazda mail gönderme işini ve kuyruğunu yöneten yazılımdır. Sizin sunucunuzda da bir MTA zaten var ki mail gönderebiliyorsunuz. Buna MTA, SMTP server, Email server vs. vs. adlandırılabilir. Bunların hepsi farklı özelliklere sahip MTA'lardır.

Sunucunda kullandığın mail gönderim ve kuyruk yönetimi yazılımını bilmiyorum ancak sen neden o tarafta bir kasma olduğunu düşünüyorsun? Bence anlık olarak mailleri MTA'ya iletmeye çalıştığın örneğin PHP döngüsü de zorlanıyor olabilir.

Önce mailleri gönderdiğin kendi kodlamana sonra kullandığın server yazılımının durumuna bakıp iş nerede yavaşlıyor onu netleştirip orayı çözmen lazım.

Yada işin yavaşladığı noktayı saptamakta zorluk çekiyorsan çok basit bir servise; DNS kaydı yönlendirip 20.000 maile kadar ücretsiz gönderimi 1 saniyede basit 10 satırlık phpmailler kodu ile de yapabilirsin.

Tamamen senin vaktine, uğraşıp uğraşmamak isteğine ve tercihine kalmış.