Kısmen katılıyorum, ancak diğer kısmı şu, bu forumda yaklaşık 1 yıldır vakit geçiriyorum. Liseli falan değilim,yaşım 30. Geçen sene içerisinde site kurma, hosting, domain, seo, cart curt ne kadar şey varsa öğrenmeye başladım. İlk başta çokça bilgisizdim ve her şeyi sıfırdan öğrenmeye gayret gösterdim. Hala çok şey öğreniyorum. Buraya da öğrenmek için geldim.

Amma ve lakin, burada gözlemlediğim en önemli şey şu oldu. Bilgili olan arkadaşlar buradaki bilmeyen kişilere öğretmek yerine, hizmet satmaya çalışıyor. Yani balık tatumayı öğretmek değil, balığı tutup satmayı düşünüyor. (Çok kıymetli birkaç arkadaş edindim, onları ve diğer bilgilerini patylaşan arlakadaşları kesinlikle tenzih ederim. Fakat sayıları, forumun nüfusuna kıyasla %1 civarında, belki de o kadar bile yok)

Bir de bu ayrıştırma işlemi zaten yapılıyor. Yani konuda bahsedilen, 1–2 tl peşinde koşturan arkadaşlar zaten bir sistemin dışında tutuluyorlar. O sistem de premium üyelik. Meali şudur, para ver, sen istersen bunlarla muhatap ol, istemezsen olma, ama onlar istese bile senle muhatap olmasınlar.