HizliKazanç adlı üyeden alıntı

Yaptiklari isle ilgilli matematik arasındaki ilişkiyi söylermisiniz ? Benim bildigim matematigi arkasinda Yatan 0 ve 1'lik sistemler yapar.

Yazılım, bilgisayar algoritmaları saf matematikten ibarettir aslında. Senin o 0 1 sistem dediğin şeyin arkasında da bu yatar. Bir hocam vardi eğer yazılım müh olacaksınız ya da pc mühendisi matematik okuyun derdi. Analitik zekası olmayan adam çalışarak iyi bir yazilımcı olabilir mi olabilir fakat kısıtlı şeyler yapabilir. Bu tür işler yetenek ve zeka tipi ile alakalıdır. Data verilerine, yapay zekaya falan bir göz at bakalım. Anlayacaksın dediğimi :) değişkenler fonksiyonlar algoritma vs..

Tekrar söylüyorum. Matematikle yazılım ve bilgisayar doğrudan bağlantılıdır. Bilgisayarın mucidi Alan Turing de İngiliz bir matematikçiydi bunu da hatırlatayım. Ek olarak dünyaca ünlü hackerların birçoğu da matematikçidir. :)

Benim gibi matematik bağımlısı biri bunu kolayca anlayabilir. Öte yandan intten 2 3 video izler kendini gelistirir kisitli yetkinlikler elde edebilir kişi. Fakat asla ama asla en iyiler arasina giremez. Fizikle mühendisliğin ne alakasi varsa matematikle de yazilimin o alakasi vardir kisaca