Merhaba arkadaşlar . 1 Haziran’da sitemi abim ile açtık . İlk başlarda, her ne kadar bu konularda az çok bilgili olsam da acemiydik .
Sitemiz geri sayım üzerineydi. Seo’dan pek anlamadığımız için , ne fotoğraflar için etiket , ne arama motorunda site altında çıkan tanıtım yazısı , ne adwords , ne sosyal medya desteği , ne anahtar kelime, hakkında bilgimiz yoktu .
Haliyle, wmaracı vesilesiyle çok şeyler öğrendik . Bunları kendimiz muhtemelen çok sonralarında kavrayabilirdik .
1. Ayında sadece geri sayım aracımızı koyuyorduk siteye . Haliyle çok nadir oluyordu gelen ziyaretçi sayısı . Asla, saçma sapan, siteye ziyaretçi yollayan paketlerden almadık . Organik aramanın önemini her zaman bildiğimiz için amacımız googledan gelen ziyaretçilerdi .
2. Ayında artık Seo nedir az çok biliyorduk . Tüm içeriğimizi tekrar düzenlemeye başladık . Çünkü hiçbiri bu kurala uymuyordu . Aylık ziyaretçi sayısında hala aynı yerimizde sayıyorduk . Çünkü büyük bir değişiklik yapmıştık sitede .
3. Ayında anahtar kelimelerin sıklığı , makalelerin uzunluğu hakkında sağolsunlar burdaki kullanıcılardan bilgi sahibi olduk. Ayrıca bu ayda sitemizin optimizasyon çalışmasını yaptırdık güvendiğimiz birine . Artık site eskisine göre hem çok daha hızlı , hem de istatistik sitelerinden yüksek puan alıyordu . Ayrıca, abim pek uğraşmak istemediği için bıraktı .
4. Ayında hem ziyaretçiler 50 60 kişiyi buluyordu .Hem de tamamı organikti . Ayrıca, yeni bir tema satın almıştım . Tema ve sosyal medya reklamları aracılığıyla daha da artmaya başladı ayın sonlarında . İlk backlinkimi bu ayda aldım . Güzel bir siteye , linkleme çalışması yaptık . Çok çok fazla yararı oldu .
5. Ayda 100 leri geçmeye başladı ziyaretçi sayısı . Yine bunlar tamamen organikti . Ayrıca bir taraftan da Facebook ve instagramdan reklam yapıyordum . Onlardan da günlük 60-80 ziyaretçi geliyordu . Sonra bir anda birkaç içeriğimle patlama yaşadı site . 200 leri buldu ziyaretçi sayım . Toplamda ziyaretçi sayısı günlük 400 ü bile geçer oldu .
Şimdi ise, geçenlerde yine güzel bir siteden bir linkleme yaptırdım . Yine güvenilir ve sıralaması iyi olan bir siteydi . Onun da kısa zamanda meyvesini alacağımı düşünüyorum .
Artık ziyaretçi sayım 150 üzerinde oluyor günlük . Organik tabi ki bunlar . 200 ü hafta sonu rahatlıkla geçiyor . Tabi yine reklamlar devam ediyor. Sosyal medyayla 300 ü geçiyor ziyaretçi .
Eskiden çok daha fazla içerik girerken şuanki yoğunluğumdan dolayı 4 5 günde bir giriyorum . Ama tekrar artıracağım . Tek başına hallediyorum her şeyini . Aylık, hosting için 17 lira ödüyorum . Sosyal medya reklamlarına 50-75 lira veriyorum aylık .
Backlink için ilk olarak 100 , daha sonrakinde 50 lira ödedim . İlk başlarda adwords ile yaptım bir şeyler ama pek bir mantığı yoktu . Sadece denemek amaçlıydı .
İnanıyorum ki aralığın sonunda günlük tüm ziyaretçi sayım 500 ü geçecek .
Bu yazıyı yazmamdakş amaç , yeni başlayan arkadaşlar için birkaç önemli olayı aktarmaktı . Eğer merak edenler olursa herhangi bir şey hakkında , bilgilendirebilirim .