Değerli arkadaşlarım merhaba. Bundan yaklaşık 4 sene önce afaki şekilde denk geldiğim bir sohbet platformu ve bu platformun çakmasının yapılması hakkında konuşmak istiyorum. Malumunuz sosyal medyada en çok satan konular para ve eğlence ve seks. Bu konuların bu kadar tutmasının insan yapısı ile çok alakası vardır.

İhtiyaç duyulan temeller üzerine oturtulmuş yazılımlar daima tutmakta. Dediğim gibi bundan 4 sene önce cep telefonundan kullanılan bir arkadaşlık platformuna denk geldim. Yazılımı incelemek için indirdim ve denedim. Kameralı sohbet sistemi, geç diyerek yeni kullanıcıya geçiyorsunuz başka bir numarası yok. Karşınıza erkek de gelebilir kadında. Sohbete başlıyorsunuz.

İşin komik tarafı şu hırsızlık ile esinlenmek arasında nasıl bir fark olmalı?

Ben bu uygulamayı 4 sene önce 1 veya 2 defa kullandım ve sildim. Bugün benzer bir yazılımı scorp firması şu bildiğimiz scorp işlemiş ve tinderin kameralı versiyonu olan 4 sene önceki programın paralısını yapmış. Program rezil mi rezil. Nedeni ne derseniz, programda herşey ücretli tamam hadi bunu anlarım ancak fake kadın kullanıcılar size mesaj atarak ücretli üyeliğe geçirmek istiyor.

Şimdi sorum şu: Üretimde hırsızlık ile esinlenmek arasındaki fark ne olmalı? Yani bir içeriğin %30 vya %40 ını değiştirmek ama çekirdek yapının aynı kalması esinlenmek mi oluyor? Görüşlerinizi merak ediyorum. Sevgilerle.