Merhabalar Google SEO bilimcileri. Bu makalede söz konusu gerektiğinde tartışma konusu olan içerik yazma esasları hakkında sizlere bilgi vereceğim. Seo uyumlu yazı nedir, seo uyumlu yazı nasıl yazılır, seo uyumlu yazı yazmak gibi onlarca sorunun cevabını bu makalemde sizlere açıklayacağım…



Seo Uyumlu Yazı Nedir?
Arama motoru optimizasyonu için özellikle dikkat ederek yazmaya çalıştığımız bu makalelerde genellikle makalelerimizi kendimiz yazmaya çalışıyoruz yada “Ben beceremem” diyip başkalarına yazdırıyoruz. Bu işi yapan arkadaşlar da var, web tasarımdan başlayıp çayır çimene uzanan arkadaşlarda var. Bu mantığı açıkçası sizlere yazı olarak değil de, madde madde vermeye çalışacağım. Çünkü maddelendirilmiş içerikler sizlerin ilgisini daha çok çekiyor. Bu bile aslında bir SEO belirtisidir. Çünkü siz değerli ziyaretçilerimin istediği ve aradığı şeylerdir. Düz yazı okuyarak çözümleme değil de, resimler halinde, maddeler halinde bilgi paylaşmak hem benim için sevindirici, sizin için ise farklı bir deneyim olacaktır.

Fazla uzatmadan Seo uyumlu yazı yazmak ve maddeleri sizinle paylaşmak istiyorum…

Seo Uyumlu Yazı Nasıl Yazılır
Aşağıda tek tek maddelendirerek verdiğim makale içeriklerini dikkatle okuyunuz. Çünkü bu işlem nasıl bir zenginliği farketmediğinizi size hissettirecektir.


  • Arama sorgularını liste haline getirin!


Google’da en çok aranan sorguları not defterinize yazın, en uygun ve en çok arananları seçin ve yazınıza başlayın.


  • Yazınıza başlamadan önce kendinize sorular sorun!


Kendinize “Bu yazıyı ne amaçla yazıyorum, kullanıcılara ne sunmalıyım” sorusunu sorarsanız emin olun doğru bilgiye yöneleceksiniz.


  • Firma siteleri için kullanıcıya ne vereceğine dikkat edin!


Firma siteleri hangi tür kullanıcılara hedef alıyor, hangi ziyaretçilere ürün satmak istiyor teşhisini kesin olarak koyun.


  • Yaptığınız araştırmalara uygun kategoriler belirleyin!

  • Herkes tarafından anlaşılacak bir dil ve üslûp kullanın!

  • Yazınızı sitenin yapısına uygun yazın!(firma, blog, forum vb.)

  • İçeriklerinizi görsel resimler ve fotoğraflar ile destekleyin!

  • Kullanıcının ihtiyacı olan bilgileri ona dozunda verin. Aşırı bilgi kafa karışmasına sebep olmaktadır.

  • Anahtar kelimelerinizi doğal olarak kelimelere anlam bozukluğu yaratmayacak şekilde ekleyin.

  • Seo uyumlu yazı yazmak için kullanıcılara anahtar kelimelerden oluşan bir yazı sunmayın.

  • Asla konuyu dağıtmayın.

  • Kullanıcı sitenize girdiğinde faydalı bilgilere ulaşmalıdır. Çünkü kullanıcılar yararlı bilgileri kaynak olarak göstermektedir.

  • Anahtar kelimeleriniz muhakkak başlıkta ve başlık etiketlerinde geçirilmelidir. (Title ve h1, h2, h3 etiketleri)


Bu maddelerin devamını sizin web sitenizin işleyişlerine, gezdiğim ve yanlış olarak gördüğüm site durumlarına göre ekleyeceğim. Seo uyumlu yazı yazmak istiyorsanız bu maddeleri asla ama asla göz ardı etmeyin…

Seo Uyumlu İçerik Esasları
Bu mantığı da söylemeden geçemeyeceğim. Yukarda onlarca şeyi maddelendirdim ve bunları “Ben biliyorum.” diye geçiştireceğinizden eminim. Şundan emin olun ki günde 100 üstünde web sitesi geziyorum ve hiçbirinde alakası dahi olmayan konularda içerik gördüm… Saçma sapan yazılar yazılıyor ve meşhur kopyala-yapıştır taktiği uyguluyorsunuz. Bence kopyadan oluşan siteniz varsa o siteyi kapatın. Çünkü başkalarının emek sarfederek, çabalayarak yazdığı şeyleri 2 tuşla alıyorsunuz. Etmeyin, yapmayın.

Seo uyumlu içerik yazmak bu kadar kolay arkadaşlar. Esasları ise doğru bilgi, doğru araştırma ve kullanıcılara sunulan gerçek bilgiden yer alıyor. Eğer bu işlemleri yaparsanız emin olun ilk tercih edilen web sitesi sizin web siteniz olacaktır.

Bugünkü makalemizin de sonuna geldik. Makalemizde özellikle anlatılan Seo uyumlu yazı yazmak ve içerik geliştirmesini anladığınızı umuyorum. İlave olarak unutmayın, siz bir web dünyasındaki bir arayüzsünüz.

Kaynak: http://www.seomakale.com/seo-uyumlu-icerik-yazma-esaslari.html